Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aprovada la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Palafrugell

Escrit per el 27 de Novembre de 2019

  • El ple va aprovar per 12 vots a favor (ERC + SGdP + JxCAT) i 9 abstencions la relació de llocs de treball

L’Ajuntament de Palafrugell va aprovar la relació de llocs de treball de forma definitiva. Aquest punt va arribar novament a una sessió plenària després de la resolució d’esmenes, correcció d’errades d’ofici resultant del procés de descripció i valoració dels llocs de treball.

L’equip de govern format per Esquerra Republicana, Som Gent del Poble i Junts per Catalunya va votar a favor de la relació de llocs de treball. D’altra banda, la resta de formacions municipals, PSC, Comuns i Ciutadans es va abstenir. Així, el consistori va aprovar la relació de llocs de treball per 12 vots a favor i 9 abstencions.

Per Josep Piferrer l’aprovació definitiva de la relació de lloc de treballs és un dels temes més complexes que s’ha dut a terme per part dels tècnics de l’Ajuntament.

Una tasca que Piferrer també va definir com un acte de transparència per posar ordre en el que cobren els prop de 300 treballadors del consistori.

Una relació de llocs de treball que ha portat a tensions en determinats treballadors. D’una banda hi ha els que s’ha vist que cobraven menys del que els hi pertocava i, de l’altra també hi ha personal que es trobava per sobre. En aquests casos, el sou se’ls hi congelarà el sou fins arribar a la quantitat que els hi pertoqui.

En aquesta línia, l’acalde de Palafrugell destacava que l’equip de govern ha fet el màxim esforç econòmic. No obstant això, reconeixia que no han pogut arribar al 100% que havien acordat amb la Junta de Personal.

Puja del 8,6% del capítol 1

Tot i que, també remarcava que hi ha la voluntat política de fer-ho en els propers anys. Un esforç econòmic per part de l’equip de govern que s’ha vist reflectida en el Capítol 1 del pressupost 2020.

La resposta de l’oposició va ser reconèixer d’una banda l’esforç econòmic que fa el consistori. A més, també de ser conscients que aquest és un tema molt complicat. Així ho expressava Joan Farré, de Ciutadans.

Alfons Rius, de Palafrugell en Comú, i acabat d’aterrar al consistori es va abstenir i no va voler intervenir per manca d’informació. Per la seva banda, el cap de l’oposició, Juli Fernández (PSC) va recordar que el procés el van començar ells el 2015.

Un cop més, Fernández va reclamar que tenint en compte la importància del tema els hi hagués agradat arribar a un consens polític més ampli. El portaveu socialista reconeixia l’esforç econòmic, però destacava que la gran quantitat d’al·legacions i el fet d’incloure noves incorporacions fa difícil pensar que en els propers 4 anys es pugui complir.

En aquest sentit, apostava per fer les noves incoroporacions de forma progressiva. Un fet que per Fernández limita economicament l’Ajuntament per poder abordar la relació de llocs de treball al 100%.

Manca de comunicació

Juli Fernández va insisitir en la manca de comunicació del govern cap a la llista més votada en les passades eleccions municipals. A més, també va recordar que en plena campanya electoral es va aprovar de forma inicial aquest tema amb un ple extraordinari. Per tot això, des del grup socialista, com van fer el passat maig, van decidir abstenir-se.

Podeu escoltar tota l’exposició del tema per part de Josep Piferrer i totes les valoracions dels grups de l’oposició en el següent arxiu. Mitja hora al voltant de la relació de llocs de treball a Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).