Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació de l’Any Pallach

Escrit per a 13 de Gener de 2020

  • Josep Maria Soler, president de la Fundació Pallach comenta els detalls dels actes del centenari del naixement del pedagog.

Per l’educació i el compromís social, aquest és el lema de presentació de l’Any Pallach. Aquest dimecres Salvador Cardús serà l’encarregat de donar el tret de sortida als actes de commemoració del naixement de Josep Pallach. El president de la Fundació Pallach, Josep Maria Soler ha explicat a Ràdio Palafrugell que hi haurà actes arreu del territori català.

Dimecres a les 19h al Teatre Municipal hi haurà l’acte de presentació de l’Any Pallach 2020. Josep Maria Soler ha volgut destacar la presència del doctor en economia Salvador Cardús, el qual coneixia al mestre empordanès.

A més de la conferència Educar, un compromís amb el futur. Tot pensant en Pallach, durant aquest acte s’explicaran els principals actes de l’Any Pallach. D’altra banda, des de la Fundació també han volgut estrenar un lema que acompanyarà a totes les activitats que es faran. Per l’educació i el compromís social és l’escollit perquè defineix el pensament de Pallach.

Aquest centenari des de la Fundació se’l prenen com l’oportunitat perfecta per donar més rellevància a la figura de Josep Pallach. En aquest sentit, Soler també ha explicat els altres dos objectius que s’han marcat.

Commemoració oficial de la Generalitat

D’altra banda, des de la Fundació Pallach durant l’any passat es va treballar per aconseguir el suport de diverses administracions públiques. La primera que van intentar aconseguir va ser la de la Generalitat de Catalunya. Així, d’entre les moltes sol·licituds que reben, Josep Maria Soler destaca a Ràdio Palafrugell que l’Any Pallach ha esdevingut una commemoració oficial de la Generalitat.

Per últim, el president de la Fundació també ha fet una pinzellada pels actes que hi haurà. Així, el primer acte serà el 10 de febrer, dia del naixement de Pallach, a Figueres. A més, també hi haurà un acte institucional al Palau de la Generalitat, així com actes a les universitats de Girona i l’Autònoma de Barcelona.

Podeu recuperar la conversa amb Josep Maria Soler a l’enllaç.

Presentació de l'Any Pallach
Josep Maria Soler als estudis de Ràdio Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *