Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Any 2020, any Pallach

Escrit per a 10 de Gener de 2020

Aquest any 2020 és l’any Pallach, ja que se’n commemora el centenari del seu naixement. En aquest sentit, el dimecres 15 de gener a les 7 de la tarda al Teatre Municipal de Palafrugell es donarà el tret de sortida a les activitats. El lema triat per aquesta efemèrida és L’Any Pallach: per l’educació i el compromís social.

La Fundació Pallach té previst realitzar tota una sèrie d’actes al llarg d’aquest any 2020. El president de l’entitat, Josep Maria Soler passarà per la sintonia de Ràdio Palafrugell el proper dilluns per explicar els detalls d’aquests actes. No obstant això, aquest Any Pallach vol incidir en enaltir la figura de Josep Pallach i aprofundir en els valors que van caracteritzar la seva carrera. La figura de Josep Pallach, pedagog implicat en l’acció política, porta implícita tota una sèrie de valors lligats a l’educació i el compromís social, més necessaris i actuals que mai en la societat actual.

Els tres objectius principals de la commemoració de “l’Any Pallach” són els següents. D’una banda recordar la figura de Josep Pallach i els seus valors. De l’altra invocar la importància que tenen avui dia l’educació i el compromís i social. Per últim, enfortir l’actual Fundació Pallach per tal que pugui seguir impulsant accions concretes.

Els actes de “l’Any Pallach” tindran el tret de sortida amb una conferència impartida per Salvador Cardús, doctor en ciències econòmiques i professor de sociologia de la UAB, el dia 15 de gener i que portarà per títol “Educar, un compromís amb el futur (tot pensant en Josep Pallach)”. Així doncs, aquest any 2020 és Any Pallach.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *