Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació de la 30a edició de la Garoinada

Escrit per el 18 de Gener de 2021

  • La presentació de l’edició d’enguany va tenir lloc a l’Hotel Alga de Calella de Palafrugell el passat divendres al migdia.
  • Conversem amb Joan Vigas, primer tinent d’alcalde i regidor de l’IPEP i amb Xavier Nicolazzi, del grup Novara Hotels.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevistes per Rafel Corbí.

Ràdio Palafrugell va assistir a la presentació de la 30a edició de la Garoinada, el passat divendres dia 15 al migdia, a l’Hotel Alga de Calella de Palafrugell. En l’acte van tenir lloc els parlaments de Joan Vigas, primer tinent d’alcalde i regidor de l’IPEP, i de Xavier Nicolazzi, del grup Novara Hotels.

Xavier Nicolazzi i Joan Vigas durant la presentació a l’Hotel Alga de Calella de Palafrugell (Ràdio Palafrugell)
Joan Vigas.

En primer lloc, vam conversar amb Joan Vigas, primer tinent d’alcalde i regidor de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, que ens parlava sobre l’arrencada de La Garoinada tot i el complicat estat actual de la pandèmia.

Volem intentar tirar endavant tot, perquè les activitats econòmiques depenen del que l’administració pública sigui capaç de proposar i fer“.

Joan Vigas, primer tinent d’alcalde i regidor de l’IPEP.

En segon lloc, qualifica La Garoinada com “tota una declaració d’intencions” per intentar mantenir l’activitat des dels inicis de la pandèmia. A continuació, escoltem com Vigas presenta d’exemple la darrera edició de Flors i Violes.

Fent menció del confinament municipal perimetral, Vigas preveu una baixada de públic estranger a la Garoinada. Recorda, però, a la gent de Palafrugell els luxes del nostre territori i convida a gaudir al públic més pròxim de l’edició d’enguany.

D’altra banda, en Xavier Nicolazzi, del grup Novara Hotels, també convida a tota la població palafrugellenca a “tirar endavant” tot i les circumstàncies. I a gaudir de la Garoinada en el nostre privilegiat territori.

“Tots a una”

Un altre dels protagonistes del treball col·lectiu per a la recuperació de l’activitat econòmica del municipi, és Oohx!gen. Així destaca el regidor de l’IPEP la feina de l’associació des dels inicis de la pandèmia.

Des del punt de vista hoteler, Xavier Nicolazzi avança que un cop acabi el confinament municipal perimetral, els hotels arrencaran la seva activitat.

Tenint en compte que l’oferta hotelera del nostre territori es basa en el turisme estacional, Nicolazzi defineix La Garoinada com una atracció turística en plena temporada d’hivern. Aquesta resulta prou complicada per al sector.

11 restaurants fan possible la Garoinada d’enguany

Des de l’hostaleria, la incertesa per a la celebració de la 30a edició de la Garoinada es va instaurar des de principis de la pandèmia. Però, d’acord amb l’IPEP, finalment ha estat possible l’edició d’enguany.

Convé ressaltar que La Garoinada, a més de passar a ser un símbol emblemàtic i històric de la gastronomia del nostre territori, suposa un manteniment de l’activitat econòmica fora de la temporada turística. A continuació, en Joan Vigas ens presenta els orígens i evolució de la Garoinada.

Xavier Nicolazzi i Joan Vigas durant la presentació a l’Hotel Alga de Calella de Palafrugell (Ràdio Palafrugell)

“Estem molt cansats”

Amb l’hotel tancat des del mes de març, l’hostaleria a Girona no ha pogut remuntar amb la temporada d’estiu. Tot i la situació, Nicolazzi es presenta optimista focalitzant la seva activitat de cara a la Setmana Santa.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).