Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pela del suro en directe per Instagram

Escrit per a 9 de juliol de 2020

  • La Fundació de l’Institut Català del Suro (ICSuro) col·labora en la difusió d’aquesta activitat emmarcada dins la ruta del vi de la DO Empordà.
  • Albert Hereu, director de la Fundació també explica l’afectació de la COVID a la institutació.

Aquesta tarda a les 19h l’ICSuro mostrarà el procés de la pela del suro en directe per Instagram a través del perfil @empordawine. Aquesta és una activitat emmarcada dins la ruta del vi de la DO Empordà. Al voltant de l’extracció del suro, Albert Hereu, director de l’Institut Català del Suro apunta que les pluges de la primavera han permès que l’aturada per la COVID no hagi malmès la producció.

La Fundació de l’ICSuro ha pogut continuar treballant, tot i la COVID-19. No obstant això, Albert Hereu destaca que hi ha hagut afectacions a nivell de volum de feina. En aquesta línia la institució s’ha adaptat a “marxes forçades” a oferir visites i formacions en línia.

Hereu apunta que aquesta adaptació a la situació generada per la COVID, també ha portat noves oportunitats. L’altra cara de la moneda, però, és l’afectació al sector vitivinícola que també els afectat directament. Així, des de l’ICSuro expliquen que ha provocat hi ha hagut una caiguda d’un 35% de producció i d’un 50% de les vendes dins del sector.

Posant el focus de nou en l’adaptació a les noves tecnologies, aquest dijous a la tarda hi haurà un clar exemple. Des de l’ICSuro, conjutament amb AECork i la ruta del vi de la DO Empordà organitzen una pela del suro en directe per Instagram. Albert Hereu dona els detalls de com s’oferirà aquesta proposta per donar valor a la cadena del suro.

En aquest sentit, el director de l’ICSuro també ha destacat la importància de continuar aquesta línia de col·laboracions per donar a conèixer el procés del suro. Com per exemple la segona edició de l’arbre al tap, del tap a la taula.

Més volum de suro, preus més ajustats

D’altra banda, la conversa amb Albert Hereu també ha portat a parlar de la producció surera d’enguany. Tot i que l’aturada per la COVID va fer retardar l’inici de la campanya de la pela, les pluges de la primavera i del mes de juny han ajudat a mantenir el bon estat de la matèria prima.

Les previsions del Consorci Forestal de Catalunya apunten que enguany es recolliran al voltant d’unes 4.000 tones de suro. Es tracta d’una xifra lleugerament superior a la de l’any anterior. No obstant això, el fet que la demanda de suro baixi també provoca que els preus vagin a la baixa.

Més enllà d’aquesta davallada dels preus, un altre aspecte que preocupa és l’eruga peluda del suro. Una plaga que ha fet molt mal en determinades zones del país. Hereu explica que s’han fet tractaments aeris per minimitzar els efectes negatius d’aquesta espècie.

A l’espera de les afectacions de l’eruga peluda i de quina serà la davallada dels preus del suro en aquest 2020, l’ICSuro continua treballant per explicar i posar en valor el suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *