Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pau Lladó: “Anar de Palafrugell a Prat Xirlo costarà vuit segons més”

Escrit per el 13 de Maig de 2022

  • El regidor respon les queixes dels veïns dels barris afectats per la modificació de la mobilitat a la carretera vella de Calella.
  • Lladó assegura que sí que s’ha escoltat els veïns i admet que els canvis de circulació proposats a la carretera vella de Calella poden ser inicialment “feixucs”

El regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell, Pau Lladó, respon als veïns que es van queixar del projecte de modificació de la carretera vella. Admet que els canvis poden ser complicats inicialment, però que es fan per evitar la sinistralitat. Assegura que sí que s’ha escoltat les persones afectades, i nega que sigui un daltabaix per a la seva circulació.

mostra el seu màxim respecte a les associacions de veïns del Prat Xirlo i del barri de Sant Roc, que van mostrar la disconformitat del projecte als micròfons de Ràdio Palafrugell. A més, reconeix que els canvis de circulació proposats a la carretera vella de Calella poden ser inicialment feixucs i difícils de digerir.

Les associacions de veïns criticaven que l’Ajuntament de Palafrugell no havia tingut en compte la seva opinió a l’hora de presentar el projecte. En aquest sentit, Lladó remarca que es va fer una reunió amb la Policia Local i sí que se’ls va escoltar.

A més, afegeix que s’està estudiant quina ha de ser la solució per a poder facilitar la circulació entre la zona del Prat Xirlo amb el nucli de Palafrugell i que tinguin accés directe als seus habitatges. El regidor reconeix que sí que han de fer més volta en cotxe, però que són pocs segons més.

També posa èmfasi que des de l’equip de govern estan oberts a debatre les opcions de millora proposades per les associacions veïnals. Així mateix, afegeix que tenen una instància veïnal del darrere del càmping Calella de Palafrugell, de l’any 2017, que reclama la intervenció que s’ha proposat actualment. Remarca que des de fa anys que s’hi està treballant per a reduir l’elevada sinistralitat, tant a les franges nocturnes com les diürnes.

Per altra banda, Pau Lladó detalla que des de l’Ajuntament hi ha el compromís de fer una valoració del funcionament de la nova circulació, un cop acabat l’estiu. A més, també estan estudiant totes les esmenes suggerides.

Per acabar, el regidor comenta que hi ha un equip que està estudiant la proposta dels canvis i que s’acabaran d’assegurar a principis de la setmana vinent. Lladó remarca que és una intervenció complexa, probablement una de les majors en els darrers anys, amb la voluntat d’arribar al màxim consens i seguretat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).