Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Canvis importants de circulació a la carretera vella de Calella

Escrit per el 5 de Maig de 2022

  • La carretera vella de Calella de Palafrugell passarà a tenir un únic carril de circulació i una part es convertirà en via verda
  • Hi transiten prop de 800 vehicles diaris durant l’estiu i s’hi ha registrat una alta sinistralitat.

La carretera vella que uneix Palafrugell amb Calella de Palafrugell passarà a tenir un únic sentit de circulació en el seu tram central en poques setmanes.

L’objectiu principal pel qual es realitza aquesta intervenció des del Departament de Mobilitat de la Policia Local té a veure amb la perillositat que presenta aquesta carretera secundària, en la qual hi transiten prop d’un miler de vehicles diaris durant els mesos d’estiu.

Pau Lladó, regidor de Mobilitat de l’ajuntament de Palafrufell, ho qualifica com el projecte més ambiciós que s’hagi fet en els darrers anys en qüestions de mobilitat.

Segons les dades que ha facilitat l’Ajuntamemt, els principals problemes de seguretat que presenta ‘avinguda són:

  • Els carrils només tenen una amplada de 2,5 metres, quan la normativa assenyala que el mínim ha de ser de tres metres.
  • C al regular l’excés de velocitat, ja que ara mateix s’excedeix en més d’un 47%, i en alguns casos concret ha arribat als 130km/h.
  • L’alta accidentabilitat que s’ha registrat en els últims anys.
  • El fet de no disposar d’un voral per qui transita a peu, en bicicleta o en patinet.
  • El fet que la passada Setmana Santa s’hi van registrar fins a quatre accidents.
Plànol de la mobilitat a la carretera vella de Calella i Llafranc

Garantir la mobilitat dels veïns

L’actuació també es realitza perquè l’avinguda del Mar és una via segura que uneix d’una forma ràpida Palafrugell amb els nuclis de Calella de Palafrugell i Llafranc. De manera que la mobilitat de tothom que vulgui anar directament de Palafrugell a Calella i Llafranc i viceversa està garantida a través d’aquesta avinguda.

Pel que fa als veïns i veïnes que viuen al llarg de la carretera vella, s’ha previst que tinguin garantit un accés ràpid, tant d’accés a l’avinguda del Mar com a la seva zona de residència. Tant el principi de la via (d’avinguda Espanya a la corba de la Torre Santa Margarida) així com en el tram final de la carretera vella (dels carrers d’Antoni J. Rovira a Primavera), específicament en aquest tall, està garantida la mobilitat dels veïns, tant en sentit d’anada com de tornada.

D’altra banda, la futura via verda de la carretera vella no només s’interconnectarà amb la recentment creada via verda de l’avinguda del Mar, sinó també amb l’entrada del carrer de Chopitea, a Calella de Palafrugell. D’aquesta manera, tothom que vulgui anar a peu o amb bicicleta de Palafrugell a Calella (i viceversa) per aquesta via ho podrà fer d’una forma segura, i finalitzant el seu recorregut pràcticament a la zona de la platja.

Aquesta actuació s’executarà a finals de maig i durarà unes tres setmanes. Al llarg de la carretera vella i per tal de garantir la seguretat de tothom, s’instal·laran separadors de bicicleta i un sistema innovador de pilones solars d’alta qualitat, que es carreguen amb la llum solar. A més, també s’instal·laran catadriòptics, que de nit reflecteixen la llum dels vehicles.

Pau Lladó, ahir, als estudis de Ràdio Palafrugell.

Premsa Ajuntament/Rafel Corbí


Opinions dels lectors
  1. Juan el 23 de Juliol de 2022 a les 11:08

    “Els carrils només tenen una amplada de 2,5 metres, quan la normativa assenyala que el mínim ha de ser de tres metres.” Y cuando va el ayuntamiento a arreglar las aceras de Calella, Llafranc, Llofriu, donde no se cumple la normativa. …bueno, no hay votos y el dinero, se destina a Palafrugell. Y qué decir de la especulación urbanística y cómo se siguen dando permisos para urbanizar zonas forestales. Llega el momento de plantearse la constitución de una EMD y que las decisiones, dejen de tomarse exxclusivamente en Palafrugell. Dret a decidir ..

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).