Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell fa seguiment de 1.878 majors de 70 anys

Escrit per el 30 de Juliol de 2020

  • L’àrea de Benestar Social mitjançant trucades telefòniques ha fet el seguiment a prop de 1.900 ancians del municipi durant el confinament.

L’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell ha treballat durant tot el confinament per ajudar i recolzar a tots els ancians del municipi. En aquest sentit, Palafrugell ha fet seguiment de més de 1.878 majors de 70 anys a través de trucades telefòniques. Aquest contacte permetia saber les necessitats d’aquest col·lectiu, el més vulnerable durant la pandèmia.

Roser Massaguer, regidora de Benestar Social, i Maria José Merino, cap de l’àrea, han explicat els detalls del servei que es va fer del 20 d’abril al 20 de maig. Massaguer, ha apuntat que van començar fent un llistat de totes les persones majors de 70 anys de Palafrugell. El nombre total d’ancians va ser de 3.170.

Un cop van tenir el llistat definitiu, van filtrar totes aquelles persones que ja eren ateses pels serveis i entitats que col·laboren amb l’àrea. Posteriorment, van començar a trucar-los per confirmar si estaven bé o si necessitaven algun tipus d’ajuda.

Aquest seguiment telefònic ha estat possible gràcies a la implicació de 10 treballadors del consistori. Un personal d’altres àrees que sense experiència anterior, van mostrar sensibilitat i molta paciència com ha destacat Maria José Merino.

Així, gràcies a ells, Palafrugell ha fet seguiment de 1.878 persones majors de 70 anys. A més, des de l’àrea han destacat que també es van realitzar 583 visites al domicili d’alguns ancians.

Això si, Merino, explica que gràcies a la bona coordinació entre l’Ajuntament, els serveis de salut i els voluntaris, es van trobar que la majoria tenien les necessitats cobertes.

Avís de cara al futur

Malauradament, 500 persones van quedar desateses ja que els treballadors no van poder contactar amb ells. En aquest sentit, la cap de Benestar Social, ha recordat que cal tenir les dades actualitzades.

D’altra banda, també hem parlat sobre altres serveis donats durant el confinament i sobre un possible rebrot. Podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).