Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell avaluarà la qualitat de l’aire del municipi

Escrit per el 3 de Novembre de 2021

  • El consistori s’ha adherit a una iniciativa per millorar la qualitat de l’aire en els municipis.
  • Des de l’àrea de Medi Ambient s’instal·laran sensor per tenir informació sobre la qualitat de l’aire.

L’Ajuntament de Palafrugell s’ha adherit a la “Declaració de Sabadell, per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire”. Aquest acord pretén fer de la qualitat de l’aire, una prioritat d’acció als municipis i impulsar un acord polític i social a Catalunya per aplicar mesures urgents i eficients.

En relació a la qualitat de l’aire a Palafrugell, l‘àrea de Medi Ambient ha encetat dues línies de treball que concorden amb algunes de les mesures a adoptar en la declaració. Per una banda, properament s’instal·laran sensors per tenir informació en temps real, i de manera pública, sobre la qualitat de l’aire. Aquesta actuació concorda amb el punt de l’acord sobre promoure el seguiment, avaluació i control de contaminants atmosfèrics locals, i informar i conscienciar la ciutadania sobre la qualitat de l’aire.

D’altra banda, respecte a la planificació urbana, el nou Pla de Biodiversitat Urbana aporta una visió, entre d’altres, sobre el model de verd urbà del municipi. Així, inclou les directrius per millorar aquells espais que ho requereixin. Alhora, des del Departament de Mobilitat, s’està en plena fase de redacció del nou Pla de mobilitat (2022-2028) on s’hi incorporaran criteris actuals de mobilitat sostenible, per aconseguir un trànsit pacificat i menys depenent del cotxe, en el nucli de la Vila.

Segons Marc Heras, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, “des de l’Ajuntament de Palafrugell, ens adherim a la Declaració de Sabadell, per dos motius. Primer, perquè una millor qualitat de l’aire és el resultat de la suma d’accions polítiques en diversos àmbits: mobilitat, urbanisme, promoció econòmica i medi ambient, que redunden en una millora de la salut i la qualitat de vida. I segon, perquè les línies de treball engegades en aquest mandat no només encaixen amb els compromisos subscrits sinó que ens els reforcen i empenyen a seguir en la direcció que cal.”

La declaració, a la que s’hi han adherit 62 municipis, ha estat promoguda per l’Ajuntament de Sabadell, en el 2n Congrés de Qualitat de l’Aire que ha reunit autoritats, investigadors, tècnics i empreses del sector, durant dues jornades. Palafrugell i Castell Platja d’Aro són els dos únics municipis del Baix Empordà signants de la declaració, que està oberta a l’adhesió de nous consistoris. A les comarques gironines en són un total de 6, així doncs als dos anteriors Girona, La Cellera de Ter, Maçanet de la Selva, Ripoll, Vidreres, i Vila-sacra.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).