Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La mobilitat de Palafrugell en mans de la ciutadania

Escrit per el 22 de Juny de 2021

  • L’Ajuntament de Palafrugell ha obert un procés de participació ciutadana sobre el Pla de Mobilitat sota el lema “Obrim el meló de la mobilitat”.
  • Aquest pla vol posar les bases del futur model de municipi en temes de mobilitat.

L’Ajuntament de Palafrugell ha obert un procés de participació ciutadana sobre el Pla de Mobilitat Sostenible de Palafrugell 2022-2028, sota el lema “Obrim el meló de la mobilitat” . Amb la intenció de conèixer els objectius del Pla de Mobilitat per als pròxims anys, els nostres estudis acullen la visita del regidor de mobilitat, en Pau Lladó. Acompanyat del regidor de participació ciutadana, en Josep Salvatella.

En primer terme, el regidor de participació ciutadana fa èmfasi en que el procés de participació del Pla de Mobilitat és de rellevant importància. Justifica que aquest permet a tothom donar la seva opinió sobre una qüestió que ens afecta a tots en el nostre dia a dia.

Sobre el protocol d’actuació envers el procés participatiu, en aquest moment es treballa en la recollida d’opinions. Tanmateix, Salvatella exposa que aquestes opinions passaran a un buidatge per tal de formular les propostes de la ciutadania i presentar-les al departament de mobilitat.

L’opinió de la ciutadania a través de Decidim

En aquest punt, el regidor de mobilitat Pau Lladó recorda l’èxit de participació ciutadana en el Pla de Joventut. A més, destaca que també s’hi podrà participar per aquest Pla de Mobilitat a través de la plataforma Decidim de l’Ajuntament.

A continuació, en Josep Salvatella destaca que, tot i l’èxit de participació de l’enquesta del Pla de Joventut, el Pla de Mobilitat necessita més participació. El motiu, que la mobilitat urbana afecta a un públic molt més ampli.

L’objectiu del procés participatiu és definir unes propostes que casin amb l’objectiu d’avançar cap a un marc de mobilitat més sostenible, segura, accessible i saludable. Aquest pla vol posar les bases del futur model de municipi en temes de mobilitat.

Per concloure, destacar que el diumenge 11 de juliol s’instal·larà una carpa a plaça Nova per recollir d’opinió de la ciutadania. Tot seguit, Salvatella recorda que també es disposa de bústies als edificis municipals i de la plataforma Decidim.

A continuació, disposeu de la conversació íntegra amb el regidor de mobilitat, Pau Lladó; I el regidor de participació ciutadana, Josep Salvatella.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).