Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell aposta per la Sostenibilitat Mediambiental

Escrit per el 29 d'Abril de 2021

  • Es crearà un segell per totes aquelles accions que es facin des de les diferents àrees en relació a la sostenibilitat ambiental.
  • El projecte s’allargarà fins a l’any 2022.

L’Ajuntament de Palafrugell duu a terme diferents accions que tindran com a eix principal la Sostenibilitat Mediambiental. El pla s’allargarà fins al 2022 i té com a objectiu impulsar actuacions que garanteixin la sostenibilitat, des de la seva gestió fins a l’execució. El regidor coordinador de les àrees de Serveis a les Persones, Pau Lladó, explica que va considerar-se necessari fer accions que posessin èmfasi en l’emergència climàtica.

És un projecte transversal que, a través de petites i decidides accions, neix amb la voluntat de combatre l’emergència climàtica des de l’ajuntament i que això impliqui tota la ciutadania

Pau Lladó, regidor coordinador de les àrees de Serveis a les Persones

La idea va ser desenvolupada a través de les diferents reunions realitzades entre els tècnics i regidors que formen part de l’Àmbit de Serveis a les persones. Hi són implicades totes les àrees del consistori, des de Medi Ambient fins a Urbanisme, passant per Cultura, Esports, Educació o Benestar Social. Al mateix temps, també es tindrà en compte com es pot aplicar aquest compromís en els diferents equipaments municipals, com poden ser els pavellons esportius, el Teatre Municipal o el Museu del Suro, entre d’altres. Segons el regidor de Medi Ambient, Marc Heras, una de les accions que es realitzarà serà la reducció del consum de paper.

Per exemple, una de les accions de l’Àrea de Cultura serà la millora de l’eficiència energètica.

Disseny d’un segell

El primer pas de la campanya ha estat el disseny d’un segell en què s’hi representen unes mans que abracen el logotip de l’ajuntament, juntament amb les paraules ‘sostenibilitat mediambiental’. Aquest s’anirà integrant, de mica en mica, en tots els projectes impulsats en l’àmbit municipal. Ens ho explica el regidor Pau Lladó.

Disseny de la identitat de la campanya

Heras explica que qualsevol acció de l’ajuntament que inclogui aquest segell, garantirà a la ciutadania que s’ha procurat pel medi ambient.

Petits gestos que consciencien

Els regidors també exposen el desig de què els habitants del municipi es facin pròpia la campanya i també la practiquin en el seu dia a dia. Un exemple és el “Jo camino, jo recullo”, amb Eva Buenaventura i Sandra Bisbe.

Cada petita acció compta, cada gest ha de tenir repercussions positives i, des de tots els nivells de l’administració, hem de ser el motor d’aquests canvis en pro de la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la preservació de la nostra rica biodiversitat.

Marc Heras, regidor de Medi Ambient

Accions més grans

El segell té com a objectius accions petites, tot i que, des de l’Ajuntament se’n realitzen de més grans, com per exemple, la reducció de la mobilitat dels vehicles dins del nucli urbà i fer-lo més adaptat als vianants, tal com defensa Lladó.

Per altra banda, Marc Heras explica que des de l’Àrea de Medi Ambient s’ha fet l’adquisició d’un vehicle elèctric. Des del consistori, feia temps que s’havien provat, però ara s’ha fet el següent pas i que, a mesura que es vagi renovant la flota, s’anirà apostant per aquesta tecnologia.

Finalment, totes les accions que contempla aquest compromís es recolliran en un espai que es publicarà pròximament al web municipal. Allà, la ciutadania podrà consultar cadascuna de les propostes que tenen components de sotenibilitat mediambiental.

Es pot consultar la conversa íntegra amb els regidors Pau Lladó i Marc Heras, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).