Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Oberta l’exposició ‘La Història de les Festes de Primavera i el Carroussel’

Escrit per a 22 de Maig de 2021

  • Èxit en la inauguració de l’exposició en record dels gairebé 60 anys de les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava.
  • Des d’avui i fins el 12 de setembre es podrà visitar aquesta mostra que inclou fotografies, cartells, vestits i carrosses de les actuals colles.

Ràdio Palafrugell va fer un seguiment especial de l‘obertura de l’exposicó ‘La Història de les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava’. Aquesta mostra, comissariada per Francesc Niell, va servir perquè el Carroussel rebés el diploma com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional. A més, també es va recuperar ‘La Grità’, enguanya càrrec de la colla Tustarrada.

Durant la prèvia a la inauguració de l’exposició vam conversar amb diversos protagonistes. El primer de tots va ser Francesc Niell, comissari de l’exposició. Niell va comentar que en total hi ha prop de 600 imatges i cartells. A més, també va explicar que hi ha fotografies prèvies al 1963.

D’altra banda, Marc Casanovas, president de l’Associació Els Trompats que des d’aquest any formen part de l’organització de les Festes de Primavera va destacar que un dels objectius de l’entitat és el rejuveniment de les Festes i el perfil jove de l’organització.

En aquest sentit, com ja ha comentat en d’altres ocasions a Ràdio Palafrugell, el projecte pedagògic impulsat enguany és una de les novetats de la que estan més orgullosos.

Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional

Una de les gran novetats que presenten aquestes Festes de Primavera és que enguany el Departament de Cultura ha recongut el Carroussel Costa Brava com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional. Aquest diploma va ser atorgat per la Delegada dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Carme Renedo. En aquest sentit, Renedo als micròfons de Ràdio Palafrugell va remarcar que és un premi molt merescut per la llarga trajectòria de les Festes de Primavera, el gran suport de la població, l’intercanvi de coneixement entre generacions, la creativitat i la bellesa estètica. Finalment, reconeix que aquest distintiu és un reclam més perquè l’esdeveniment sigui conegut més enllà de la comarca.

D’altra banda, també van conversar amb d’altres personalitats que van ser convidades a la inauguració de l’exposició. Una mostra que es podrà visitar fins el 12 de setembre. Us deixem amb una selecció d’imatges de l’exposició i del programa especial que vam fer en directe des de la Bòbila.

Es pot recuperar el programa especial des de La Bòbila a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *