Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les 59es Festes de Primavera fusionen tradició i modernitat

Escrit per el 5 de Maig de 2021

  • Conversem amb en Marc Casanovas sobre les novetats de les 59es Festes de Primavera.
  • D’entre les novetats, destaca el nou projecte educatiu, la recuperació del mocador de la Turrallada i l’espectacle L’esperit de les Festes de Primavera.

S’apropen les 59es Festes de Primavera de Palafrugell que enguany fusionen tradició i modernitat. Marc Casanovas, membre de Els Trompats, entitat coorganitzadora de les Festes, conjuntament amb l’àrea de Cultura, dona els detalls al voltant de tres temes: el mocador de les Festes, el projecte pedagògic i l’espectacle que es podrà veure al Teatre Municipal.

Amb l’objectiu de recuperar algunes de les tradicions passades, l’organització ha treballat per recuperar el tradicional mocador de la Turrallada. Una activitat mítica de les Festes com recorda Casanovas.

Es tracta de recuperar un símbol per fer els veïns i veïnes se sentin seves les festes. A més, alhora, potenciar la col·laboració amb el teixit comercial de la vila.

En aquest sentit, cal destacar la col·laboració d’Oohxigen, ja que aquests mocadors es poden adquirir en diversos establiments associats a un preu de 2 euros.

Objectiu no perdre cap generació

El projecte pedagògic que s’ha engegat aquest any, per Casanovas és “la novetat més important d’aquest any”. Un projecte que té com a objectiu portar les Festes de Primavera a les escoles, perquè la població activa del futur hi formi part.

Enguany el projecte s’ha introduït a les aules de 6è de primària de tots els centres educatius de Palafrugell. Marc Casanovas també ha volgut agrair la col·laboració de la professora Marta Llonch. A més, també comparteix que un dels objectius futurs del projecte educatiu FFPP, és traslladar el projecte a les aules de secundària.

Èxit de l’espectacle L’Esperit de les Festes de Primavera

D’altra banda, convé destacar que l’espectacle L’Esperit de les Festes de Primavera que se celebrarà en lloc del Carroussel Costa Brava, ha exhaurit totes les entrades. Davant aquest fet, l’organització ha treballat per una tercera funció al Teatre Municipal de Palafrugell.

En aquest sentit, Casanovas alerta que ja s’han venut el 90% de les entrades de la tercera funció. Així mateix, comparteix que es troben “molt satisfets amb la rebuda”.

Totes les colles del Carroussel participaran en aquest espectacle que reunirà 60 persones a sobre l’escenari. Per tal de conèixer més detalls sobre aquest l’espectacle també contactarem amb Dani Rebollo, un dels directors de la història que recuperarà l’esperit de les festes.

Podeu recupera l’entrevista íntegra amb Marc Casanovas sobre les 59es Festes de Primavera de Palafrugell al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).