Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els Trompats s’incorporen a l’organització de les Festes de Primavera

Escrit per el 23 de Març de 2021

  • Ho van avançar en un comunicat que van fer públic a les xarxes socials.
  • Des de finals del 2020 quatre membres de l’entitat formen part de l’equip de treball amb l’àrea de Cultura de Palafrugell.

L’Associació Els Trompats de Palafrugell, després de 10 anys fent carrosses, va anunciar el setembre de l’any passat que no formaria part del Carroussel Costa Brava. No obstant això, en tot moment van mostrar la seva predisposició a continuar lligat amb les festes i així ha estat. Ahir al vespres, a través de les xarxes socials van anunciar la incorporació a l’organització de les Festes de Primavera.

Marc Casanovas, president de Els Trompats ha explicat a Ràdio Palafrugell que aquesta decisió ja la van prendre mesos enrere.

En aquest sentit, detalla que ja fa 5 mesos que treballen, conjuntament amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell. En concret, són 4 els membres de la colla que s’han adherit a l’organització. Casanovas ha detallat que han decidit implicar-se per omplir el buit generacional que hi ha.

Fer unes Festes de Primavera que no només siguin el Carroussel

D’altra banda, des que Marc Casanovas va assolir la presidència de l’Associació Festes de Primavera sempre havia mostrat un mateix objectiu: “tornar a fer atractives les festes i el Carroussel per a la gent del poble“. Per això, tornen a demanar la implicació de totes les entitats del municipi.

En aquest sentit, apunta que enguany s’ha aconseguit la implicació dels carrossaires per fer unes festes de molt de nivell. Malgrat no poden avançar res, Casanovas, explica que si les condicions de la pandèmia ho permeten, es faran moltes activitats.

Per la seva banda, des de l’àrea de Cultura valoren molt positivament aquesta incorporació. Agustí Fernández recorda que des que fa 5 anys l’Ajuntament va assumir la responsabilitat de les festes no arribaven a tot. Per això van rebre amb els braços oberts a Els Trompats.

A més, també destaca que de la mà de l’Associació han iniciat un projecte pedagògic per portar el que representen les Festes de Primavera a les escoles.

Així doncs, amb aquest nou aire fresc que s’aportarà, esperen que l’any vinent, moltes altres entitats del municipi se sumin a les festes. El programa d’activitats es presentarà el proper 25 d’abril a les 12h al Museu del Suro de Palafrugell. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Marc Casanovas, membre de Els Trompats de Palafrugell al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).