Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Neix “El Xup–Xup” de les Festes de Primavera

Escrit per el 26 de Maig de 2022

  • L’aportació gastronòmica és una novetat destacada per aquest any dins la programació de les Festes.
  • Enguany va dedicada a la fesolina.
  • Els plats es podran degustar des del 27 de maig al 6 de juny.

L’organització de les Festes de Primavera ha organitzat, com a novetat, una proposta gastronòmica emmarcada durant les festes. Amb aquesta iniciativa, hi ha la ferma voluntat de defensar les tradicions i la cultura popular, tal com detalla Ruth Gou.

Per aquest motiu, es vol donar el valor que es mereix la cultura gastronòmica i a tots aquells ingredients que han acompanyat els àpats a les cases. D’aquí neix ‘El Xup-Xup’ de les Festes de Primavera, un esdeveniment gastronòmic que engloba diferents restauradors de Palafrugell, independentment del caràcter de la seva cuina.

Enguany, l’ingredient protagonista serà la fesolina, la mongeta tendra. Aquesta hortalissa tan habitual a la cuina empordanesa és, en realitat, de la família de les lleguminoses, però consumida verda s’assimila a la verdura. Conté nutrients i minerals molt interessants i, a més, permet preparar plats refrescants de primavera i estiu.

En aquesta primera edició són cinc els restaurants que hi participen. Els seus plats es podran degustar des del 27 de maig al 6 de juny.

  • Restaurant Marmara: Tataki de salmó, crema de fesolines i sèsam. Preu: 12,50 €
  • Restaurant La Blanca: Fals spaghetti de fesolina amb cansalada ibèrica i anguila fumada del Delta de l’Ebre. Preu: 21 €
  • Restaurant Pa i Raïm: Quiche de fesolines amb gambes. Preu: 12 €
  • Restaurant Xup-Xup: Fesolina amb verat en escabetx + copa de vi blanc. Preu: 6 €
  • Centre Fraternal: Amanida de fesolines, pernil duroc i vinagreta d’anxoves de l’Escala. Preu: 7,50 € 

Per acabar, Gou remarca la voluntat que aquesta campanya gastronòmica perduri en el temps. I així, donar protagonisme a un ingredient diferent en cada edició.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).