Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mig miler de persones participen de les accions entorn la Salut Mental

Escrit per el 15 de Desembre de 2021

  • Ja s’ha fet públic el videoclip que recull les iniciatives impulsades a través de la campanya ‘I tu, com estàs?’ impulsada per la comissió de Salut Mental de Palafrugell.

Durant el mesos d’octubre a desembre, la Comissió de Salut Mental del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell ha impulsat la campanya ‘I tu, com estàs?’. Una campanya que ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats per sensibilitzar i lluitar contra l’estigma de la salut mental. En aquest sentit, mig miler de persones han participat de les accions impulsades. A més, totes aquestes activitats ja es poden veure recollides en un videoclip per recaptar fons per a La Marató de TV3 del 19 de desembre.

La cançó “Els Espantalls” elaborada pel conservatori i l‘Escola de música l’Energia i interpretada per l’alumnat i la coral els Virolets és el tema del videoclip. Una cançó que ajuda a donar un xic més d’emotivitat a les accions desenvolupades com destaca Sònia Martinoy tècnica de l’àrea de Benestar Social.

A banda del videoclip aquesta tardor s’han realitzat diverses activitats, com els tallers de sensibilització als instituts Frederic Martí Carreras, Prats de la Carrera i Sant Jordi. També la pintada de 4 murals per a la salut mental amb alumnat i entitats de la comissió de salut mental o una exposició de fotos a la façana exterior de Can Genís, entre d’altres. En total, a totes les accions impulsades hi han participat al voltant de 500 persones.

Mig miler de persones de tots els àmbits de la societat palafrugellenca, aquest és la gran fita aconseguida per la campanya.

Salut Mental i joves

Sònia Martinoy també recorda que la Comissió de Salut Mental del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell fa anys que treballa en la línia de trencar estereotips entorn la salut mental. No obstant això, el fet que La Marató d’enguany es dediqui a aquesta temàtica suposa un impuls extraordinari.

Per últim, l’afectació de la pandèmia i les restriccions en la salut mental del jovent. Així, recorden que els problemes d’estigma i aïllament de les persones afectades per problemes de salut mental i emocional s’han vist agreujats. En aquest sentit, apunten que des de les àrees de Benestar Social i Joventut de Palafrugell s’està treballant per fer front aquestes conseqüències.

La Marató de TV3 dedicada a la Salut Mental tindrà lloc aquest diumenge 19 de desembre. Es podrà seguir per la televisió i la ràdio pública del país.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).