Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El SSIBE presenta la Memòria de Sostenibilitat del 2020

Escrit per el 7 de Juliol de 2021

  • Recuperem les declaracions de Xavier Pèrez, gerent del SSIBE; Anna Ribera, directora assistencial; i Núria Comes, directora d’atenció a la dependència, durant la presentació de la memòria 2020.
  • Tot plegat, la sèrie d’inversions del 2020 engloben una inversió total d’uns 3 milions d’euros.

Aquest matí, Ràdio Palafrugell ha traslladat els seus micròfons a la presentació de la Memòria de sostenibilitat de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) 2020. A continuació, comptarem amb les declaracions de Xavier Pèrez, gerent del SSIBE; Anna Ribera, directora assistencial; i Núria Comes, directora d’atenció a la dependència.

En primer lloc, el gerent del SSIBE, el doctor Xavier Pérez, resumeix la memòria 2020 com el resultat d’un “any molt complicat, amb molta incertesa i amb un gran esforç col·lectiu“. A continuació, fa menció del seguit de canvis en l’organització del sistema que s’han hagut d’aplicar per tal de poder atendre a tota la població durant el temps de pandèmia. Com per exemple, l’adaptació a mètodes de connexió i d’assistència no presencials.

Sobre la gestió dels espais, el doctor Pérez declara que s’ha viscut un canvi en la seva organització. En aquest sentit, la reordenació dels espais de l’Hospital ha suposat inversions importants en algunes àrees. Com exemplifica a continuació, la planta d’aïllament per positius Covid-19 o la remodelació de l’UCIM entre d’altres.

Seguint en el mateix punt, el gerent del SSIBE aprofita per recordar la millora tecnològica en biologia molecular del laboratori de l’Hospital. Tot plegat, la sèrie d’inversions del 2020 engloben una inversió total d’uns 3 milions d’euros.

El SSIBE adaptat a un sistema híbrid de semipresencialitat

En segon lloc, la directora assistencial del SSIBE, la doctora Anna Ribera, valora el format d’assistència utilitzat des dels inicis de la pandèmia. A continuació destaca que, -tot i aturar-se tres mesos-, el servei es va adaptar a la teleassistència. En l’actualitat, treballa en format híbrid tot potenciant l’assistència presencial en els casos més necessaris.

D’altra banda, de tota la pandèmia, Ribera qualifica de “punt d’inflexió” el moment en què el laboratori de l’Hospital de Palamós va poder analitzar les proves PCR. Agilitzant així el procés de diagnòstic al pacient positiu i facilitant la seva gestió.

Els centres sociosanitaris residencials: el cas de Palafrugell Gent Gran

En tercer lloc, el torn de paraula durant la presentació passa a ser per la doctora Núria Comes, directora d’atenció a la dependència del SSIBE. En aquest sentit, Comes recorda la situació dels centres sociosanitaris residencials durant la pandèmia. Més concretament, els centres “Gent Gran” de Palamós, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.

Seguint en el mateix punt, Comes destaca l’arribada del primer contagi al Palafrugell Gent Gran el 19 de març de 2020, el que va suposar una acceleració del risc de rebrot en el centre. Preguntada sobre el perquè del cas diferencial del Palafrugell Gent Gran, la doctora Comes justifica que no hi ha un fet inculpatori, ja que es van seguir els mateixos protocols en tots els centres sociosanitaris residencials esmentats.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).