Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Nacho Pascual deixa la direcció del CAP Palafrugell

Escrit per el 16 de Juny de 2021

  • Conversem amb el que ha estat el director del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Palafrugell els darrers 4 anys i mig, en Nacho Pascual.
  • A continuació, conversem sobre l’activitat del cap en el darrer any i mig i sobre els problemes i beneficis del sistema de vacunació actual, entre d’altres.

Conversem amb el que ha estat el director del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Palafrugell els darrers 4 anys i mig, en Nacho Pascual. Durant la visita als nostres estudis de Ràdio Palafrugell, el darrer director del CAP conversa sobre l’activitat del darrer any i mig i sobre els problemes i beneficis del sistema de vacunació actual, entre d’altres.

Per començar, en Nacho Pascual recorda els inicis de la tasca directiva al Centre d’Atenció Primària de la vila. Tot seguit, destaca la feina que s’ha dut a terme des de la direcció durant l’últim any i mig amb l’arribada de la pandèmia per la COVID-19.

En segon lloc, Pascual qualifica la gestió de la pandèmia al CAP de molt complicada: amb les dificultats afegides d’actuar a curt termini i sota la improvització. Ara en l’actualitat, sobre el procés de vacunació, Pascual destaca la seva complicació logística.

En aquest sentit, Nacho Pascual valora positivament el procés de vacunació i ho qualifica de la millor solució a la situació actual. Però afegeix que suposa un gran volum de feina per la direcció dels centres d’atenció primària. A continuació, Pascual n’enumera les dificultats.

La mala gestió de la vacunació, un “problema de màrqueting i de decisions polítiques”.

En aquest punt de l’entrevista, preguntat sobre la polèmica amb algunes vacunes com Astrazeneca, Pascual qualifica la mala gestió com un “problema de màrqueting i de decisions polítiques”. Així ens explica, des de la seva opinió personal com a professional sanitari, el perquè:

Altrament, Pascual informa que la seva decisió de deixar el càrrec de la direcció del CAP de Palafrugell és per conciliació amb la família. A continuació, aprofita per mostrar la seva satisfacció amb la tasca feta aquests anys a Palafrugell.

Un treball transversal per arribar a tota la comunitat

D’entre els objectius principals d’en Nacho Pascual, es trobava la necessitat de fer salut comunitària a Palafrugell. Establint una comunicació directa amb altres entitats, institucions i sobretot amb els ciutadans. Així i tot, creu que ho ha aconseguit, destacant els últims mesos de pandèmia.

Finalment, adjuntem la conversa completa amb en Nacho Pascual, el darrer director del CAP de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).