Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Institut Català del Suro recupera 4.500 taps a la Barcelona Wine Week

Escrit per el 9 de Febrer de 2023

  • L’ICSuro destinarà els taps a projectes d’economia circular
  • El sector surer treballa per reforçar la cultura del suro i augmentar la sostenibilitat dels vins

L’Institut Català del Suro (ICSuro) ha col·laborat de nou amb la Barcelona Wine Week (BWW) recuperant 4.500 taps de suro que s’han utilitzat a la fira per destapar les ampolles de vi. Els taps es reutilitzaran en projectes d’economia circular per donar un nou ús a aquest material que encara té moltes propietats útils, com la resistència i l’aïllament tèrmic i acústic.

Per a aquesta col·laboració, l’ICSuro i la BWW han instal·lat i gestionat 50 contenidors per recollir els taps de suro. En parla a Ràdio Palafrugell la portaveu de l’ICSuro, Joana Valent.

L’ICSuro ha fet una campanya estratègica per reforçar la cultura del suro en el sector del vi, a través del reciclatge de taps, el càlcul de la petjada de carboni i el disseny atractiu dels taps de suro. També ha participat en una jornada sobre ecodisseny i sostenibilitat en aquesta Fira conjuntament amb la Federación Española del Vino, Ecovidrio i el Grup Freixenet.

El reciclatge de taps és una part important de l’esforç de l’ICSuro per ser sostenible. Treballa amb altres organitzacions de reciclatge i gestió de residus, com Ecoembes, Ecovidrio i l’Agència de Residus de Catalunya, per trobar maneres viables, econòmiques, socials i mediambientals de reutilitzar els taps.

Els taps recuperats a la BWW seran destinats al projecte Alcorke, un projecte d’economia circular que col·labora amb l’Agència Catalana de Residus. El projecte consisteix en recollir, triturar i barrejar els taps amb adhesius per utilitzar-los en paviments d’escocells d’arbres i parcs infantils. Aquest projecte està en fase pilot i té un gran potencial per a l’educació ambiental i el foment del reciclatge.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).