Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les treballadores de Palafrugell Gent Gran reivindiquen els seus drets

Escrit per el 2 de Juny de 2021

  • Aquest dimecres han tornat les mobilitzacions per mostrar el seu rebuig a la vulneració de drets que manifesten que estan patint.

Tornen les mobilitzacions de les treballadores de la residència Palafrugell Gent Gran per reivindicar els seus drets. Denuncien que la Fundació no estan complint amb els acords als que es van comprometre. En aquest sentit, alerten que l’empresa ha denegat la sol·licitud de jubilació parcial d’una treballadora. a fer-ho, justificant que la situació econòmica de la Fundació és negativa, i “que no s’ho pot permetre”.

La negativa de la Fundació Palafrugell Gent Gran a acceptar la jubilació parcial d’una de les seves treballadores ha provocat que el col·lectiu torni a sortir al carrer. Rosa Moreno representat sindical de les treballadores de la residència detalla que els motius per no acceptar aquesta sol·licitud és perquè “la situació econòmica de la Fundació no ho permet“.

En aquesta línia, s’han mostrat fermes i asseguren que lluitaran per garantir els drets de totes les treballadores. Així, han anunciat que inicien una campanya sindical. A més, d’interposar una demanda pel reconeixement d’aquest dret que s’ha negat a l’empleada en qüestió.

D’altra banda, recorden que fins el moment 9 treballadores s’han jubilat, de forma parcial. Així doncs, aquesta reivindicació posa la mirada en el futur per tal que les persones que es vulguin jubilar els propers anys també ho puguin fer. Per això, exigeixen que s’apliqui el Pacte de Subrogació que van aconseguir el 2006.

Roser Moreno al centre de la imatge acompanyada per treballadores i usuàries de la residència

Reivindiquen una gestió pública

La roda de premsa per anunciar que tornaran a mobilitzar-se per fer visible la retallada del seus drets també ha servit per reivindicar més fets. Així mateix, lamenten que la gestió de la residència sigui privada, tot i tractar-se una fundació 100% municipal. En aquest sentit, aquest fet provoca que es rebaixi la qualitat del servei i les condicions laborals de les treballadores per tal d’abaratir costos.

D’altra banda, el juny del 2020, Roser Massaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell es comprometia a intentar augmentar la partida econòmica que hi fa el consistori. Rosa Moreno explica que això va quedar en paper mullat com van comprovar en una reunió posterior.

La plantilla actual de la residència Palafrugell està formada per unes 90 treballadores. Moreno ha destacat que les reivindicacions es fan pensant en tota la plantilla. A més d’una trentena de treballadors i alguna usuària, també han donat suport a la reivindicació els regidors Joan Farré (Cs) i Alfons Rius (Comú Podem).


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).