Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Continua la lluita de les professionals de Palafrugell Gent Gran

Escrit per el 15 de Juny de 2020

  • L’última acció ha estat aquest diumenge a Plaça Nova per recuperar les condicions econòmiques i laborals d’abans del 2010.

Les professionals de la residència palafrugellenca fa un mes que cada dimecres fan una aturada davant del centre per reivindicar els seus drets laborals. En aquest sentit, ahir diumenge la lluita de les professionals de Palafrugell Gent Gran es va traslladar a plaça Nova.

Rosa Moreno, presidenta del comitè d’empresa de la residència ha recordat que aquesta reivindicació és l’arrosseguen des del 2010 quan es va decidir retallar un 5% el sou de les professionals.

Davant de la situació crítica que s’ha viscut a les residències d’arreu del país per la COVID-19, han volgut aprofitar la situació per recordar les condicions en les que estan treballant.

En aquest sentit, a Palafrugell Gent Gran una quarantena d’àvies i avis han perdut la vida. D’altra banda, més enllà de les condicions econòmiques, Rosa Moreno també ha remarcat les condicions, en un primer moment, amb les que van haver d‘afrontar la COVID-19.

Una situació que les ha afectat també a nivell psicològic. D’una banda per les defuncions i, de l’altra per com han hagut de treballar.

Per tot això, esperen que en cas de rebrot a la tardor les reivindicacions serveixen per arribar més preparats.

Roser Moreno, presidenta del comitè Palafrugell Gent Gran ahir a plaça Nova

L’Ajuntament al costat de les professionals

En aquesta reivindicació de diumenge a plaça Nova també hi era present la regidora de Benestar Social, Roser Massaguer. Malgrat que el consistori no té la potestat de tornar el 5% del sou que van perdre el 2010, sí que ha mostrat la voluntat de treballar per aconseguir alguna de les demandes. En aquest sentit, Massaguer ha destacat que recentment ha conversat amb la consellera de Salut, Alba Vergés al voltant de la retallada de sou.

Així, el fet que la residència sigui un centre concertat fa que la decisió estigui en mans de la Generalitat. No obstant això, no ha tancat la porta a augmentar l’aportació econòmica de l’Ajuntament.

Una decisió, però, que també ha de comptar amb el vistiplau del patronat de la residència. Un patronat format per totes les formacions polítiques representades al consistori. Roser Massaguer ha remarcat que no tots els patrons veuen amb bons ulls les reivindicacions que fan, tot i que segueixen en converses amb les treballadores del centre.

Així doncs, continua la lluita de les professionals de Palafrugell Gent Gran perquè els hi tornin els drets perduts el 2010.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).