Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’ampliació del CAP de Palafrugell, més a prop

Escrit per a 9 de Setembre de 2021

  • En un ple extraordinari, el consistori va aprovar ahir de forma extraordinària, la cessió a CatSalut dels terrenys adjacents al CAP de Palafrugell.
  • La finca té una superfície de 418m2 i en el proper mes d’octubre el ple hauria d’aprovar definitivament aquesta cessió.

L’ampliació del CAP de Palafrugell és cada vegada més a prop de fer-se realitat. Ahir en un ple extraordinari, l’Ajuntament va aprovar la cessió gratuïta a CatSalut dels terrenys contigus a l’actual equipament. Aquesta aprovació unànime de tots els grup polítics és la penúltima passa perquè la Generalitat pugui fer ús d’aquests terrenys.

L’octubre del 2019 l’Ajuntament de Palafrugell feia la primera passa per a l’ampliació del CAP. Pràcticament, dos anys després, arriba una de les darreres accions que possibilitaran que el Centre d’Atenció Primària pugui ampliar les seves instal·lacions.

El Sectetari del consistori, Josep Rovira explicava durant el ple que la finca que es va expropiar, al costat de l’actual CAP, té una superfície de 418m2. Malgrat que el procediment es va iniciar 2 anys enrere, no va ser fins el 8 de juliol d’aquest 2021 que la finca va ser propietat de l’Ajuntament.

El propi Secretari de l’administració durant el ple extraordinari va detallar que l’aprovació de la cessió dels terrenys serà la penúltima passa. Un cop passats els 30 dies d’exposició pública, el ple de l’Ajuntament de Palafrugell aprovaria definitivament la cessió dels terrenys al CatSalut. Així, la darrera passa es faria en el ple del proper mes d’octubre.

Roser Massaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell explica que el preu de l’expropiació ha estat per un valor de 125.000 euros, molt lluny dels que demanava la propietat que eren 350.000.

De fet, Massaguer admet que aquesta negociació ha estat el que ha endarrerit l’acord. Un cop s’ampliï el CAP hi haurà un augment de recursos i de qualitat del servei.

Increment del 36% de visites

L’ampliació del CAP de Palafrugell és un fet que fa anys que es reivindica tant des de la part dels professionals com de la ciutadania. En aquest sentit, cal destacar que en els darrers 10 anys el nombre de visites anuals ha incrementat un 36%.

L’oposició, com en la resta d’ocasions que s’ha tractat aquest tema en sessió plenària, es va mostrar a favor d’aquesta ampliació i del procediment que s’ha dut a terme. Així, el portaveu de Ciutadans, Joan Farré, considera que el preu que s’ha acabat pagant per adquirir aquests terrenys és el correcte.

Per la seva banda, Alfons Rius, portaveu de Palafrugell en Comú també es mostra satisfet de l’acord, tot i que lamenta que s’hagi endarrerit tant.

Per últim, el cap del PSC, Juli Fernández felicita l’equip de govern per aconseguir desencallar un tema que s’havia enquistat. D’altra banda, també insta a la Generalitat a que no s’adormi i comenci el procés de licitació el més aviat possible.

En darrer terme, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, va tenir paraules d’agraïment a la regidora Roser Massaguer que és la que va portar les negocacions, així com els serveis de l’àrea d’Urbanisme.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *