Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El ple de l’ajuntament aprova de manera definitiva tres expedients d’expropiació

Escrit per el 28 de Gener de 2021

  • El Carril bici a Calella i Llafranc, l’ampliació del CAP i l’Escola Carrilet són els tres punts d’aquestes actuacions

El primer dels punts tractava de l’aprovació definitiva de l’expropiació de terrenys qualificats de sistema viari situats a la façana sud de l’Avinguda del Mar, que ha de servir pel carril bici a Calella i Llafranc. Són 24 metres des de l’eix. L’ajuntament espera que sigui un pacte amistós.

També s’hi va incloure l’expropiació d’uns terrenys de 900 m2 inclosos al PAU a1.11, a l’Avinguda d’Espanya – Avinguda de la Generalitat. Aquests terrenys ja formen part de l’escola Carrilet. Un tema que ve de temps enrere de quan es va arranjar el vial de l’avinguda d’Espanya van romandre en titularitat privada.
Finalment, l’esperada expropiació de la finca situada al Passeig Migdia xamfrà amb el carrer d’Àngel Guimerà, que ha de donar cabuda a l’ampliació del CAP. Segurament, com matisa a la intervenció el regidor de Via Pública i Urbanisme Jaume Palahí, s’haurà d’anar al Jurat d’Expropiació.

Cal esmentar que el regidor Jaume Palahí comentava que el tram era fins la Plaça Pallach. Aquest lapsus el va esmenar l’alcalde al recordar que era només fins la plaça Floreal. Sobre el darrer punt, de l’ampliació del CAP, ens va fer un comentari la regidora de Benestar Social Roser Massaguer.

Imatge arxiu: El Punt

Suport dels grups de l’oposició

L’oposició va donar el seu suport en aquests 3 punts que es van debatre de manera conjunta. Joan Farré, de Ciutadans, esperava que abans de l’estiu es pogués portar a terme l’actuació a l’autovia

Tot i els dubtes inicials, el regidor de Palafrugell en Comú Alfons Rius va manifestar el seu suport a la proposta

Xavier Rangel, en nom del PSC, va demanar al govern ser el màxim de curós per seguir treballant per via conveni, fer aquesta cessió al Departament de Salut. Dit això, va anunciar també el seu vot favorable.

Segons el regidor Jaume Palahí, des del Departament de Salut s’ha assegurat que el projecte de l’ampliació del CAP de Palafrugell es posarà al davant de tot de la llista d’actuacions per la inicialització del projecte.

L’alcalde Palafrugell, Josep Piferrer, va comentar també aquest inici del projecte, així com les converses amb CatSalut, que va preferir una ampliació a fer un nou CAP.

Amb el suport de tots els grups es van aprovar doncs aquests tres punts de l’ordre del dia i, tal com deia l’alcalde, es posa fil a l’agulla a aquests dos projectes del nostre municipi.

Imatge Arxiu: El Punt

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).