Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La situació dels joves indocumentats a Palafrugell

Escrit per el 3 de Març de 2021

  • Des del servei d’Educadors de carrer del municipi, treballen per donar visibilitat a la situació actual dels joves indocumentats a Palafrugell.
  • En Youssef El Hafri comparteix la seva experiència personal com a jove indocumentat a Espanya.

Els nostres estudis acullen la visita d’en Youssef El Hafri com a representant del col·lectiu de joves indocumentats a Palafrugell. La visita ha estat organitzada pel servei municipal d’Educadors de Carrer amb la intenció de donar espai a la situació actual del col·lectiu. A continuació, conversem amb en Youssef per conèixer com va arribar a Espanya i quina és la seva experiència com a jove indocumentat.

En primer lloc en Youssef ens trasllada a una matinada de 2017, on amb només setze anys va iniciar un viatge de nou hores amb pastera. A continuació, ens detalla com va arribar a Espanya.

Quan preguntem a en Youssef sobre per què va decidir fer el pas, comparteix que el seu país no dóna suport al treball i formació de la població, ni al seu jovent. Declara que la principal raó va ser veure la seva mare treballant de valent dia a dia i ell no poder fer res per millorar l’economia de la família. El Hafri, no veia que el seu futur pogués millorar al Marroc.

Pagar per jugar-se la vida

D’altra banda, un punt important de la conversa són els diners que en Youssef va haver de pagar per poder pujar a la pastera. A continuació, coneixem que aquests tipus de gestions són fruit de màfies que es dediquen a cobrar abans d’oferir el servei sense garanties d’èxit.

“Ha sido más duro de lo que imaginaba”

L’itinerari d’en Youssef en arribar al país s’inicia a Algesires, segueix a Cadis i arriba a Girona. Tot passant per diferents centres de menors.

Tot seguit en Youssef descriu la seva vida a Espanya. Reconeix que la vida en els centres de menors ha estat fàcil per a ell, perquè “puedes vivir tranquilo si tú quieres, pero si tú buscas problemas, claro que los tendrás“.

En l’actualitat, el Youssef i el grup amb qui compartien pis a Palafrugell, estan d’okupes des de fa 8 mesos. La causa, una festa il·legal que es va organitzar en el pis proporcionat per l’Ajuntament.

A continuació en Youssef comparteix que el servei d’Educadors de Carrer format pel Víctor i la Núria, ha estat un gran suport per a la seva orientació professional.

“La gente de aquí cuando nos ve no piensa que problemas tenemos. Piensan que esa persona está en la calle y no tiene ganas de hacer nada”

Youssef El Hafri, jove indocumentat a Palafrugell.

A continuació, podeu escoltar l’entrevista completa amb en Youssef El Hafri, com a representant dels joves indocumentats al municipi. A més de conèixer amb més detall la seva arribada al país, també comentem altres temes com la quantitat d’immigració al municipi o les dificultats d’integració social del col·lectiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).