Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La nova ordenança de via pública s’aplicarà en els propers mesos

Escrit per a 7 de setembre de 2021

  • Es farà de forma gradual depenent de les inversions que cada operador hagi de fer.
  • La nova ordenança estava prevista que entrés en vigor a principis de l’any passat, però la pandèmia ho va aturar.

Després d’anys de moratòries, la nova ordenança de via pública de Palafrugell es començarà a implementar en els propers mesos. Així ho assegura Josep Piferrer a Ràdio Palafrugell, el qual detalla que el principal objectiu és fer complir les ordenances municipals. També però, hi ha una vessant estètica per dignificar segons quin espais, així com garantir el pas dels vianants en èpoques d’alta ocupació. Aquesta reestructuració afectarà, principalment, als operadors de les zones costaneres i de plaça Nova.

A principis del 2020 l’Ajuntament de Palafrugell presentava les propostes per la reordenació de la via pública a les places Nova i Promontori. Amb els operadors de plaça Nova es va arribar a un acord i, fins i tot, es va arribar a pintar el metres que cada establiment tindria. La COVID, però, va aturar aquesta reestructuració. No obstant aquest període de temps que ha passat, segons Josep Piferrer, aquell acord continua vigent.

Per això, Piferrer considera que no cal tornar a negociar amb els operadors de plaça Nova. El cas de la plaça Promontori de Llafranc és diferent ja que abans de l’esclat de la pandèmia no es va arribar a un acord. No obstant això, el batlle apunta que el fet que es tracti d’un espai més reduït deixa sense marge de maniobra a operadors i consistori. Josep Piferrer explica que tot i que els operadors d’aquest espai demanen que es continuï amb la sobreocupació, ells no ho permetran.

Una aplicació gradual en funció de la inversió

El sector de l’hostaleria i la restauració ha estat un dels més afectats per la pandèmia, pels continus canvis de restriccions. En aquest sentit, Piferrer recorda que l’Ajuntament ha estat al costat del sector amb ajudes directes i reduccions de taxes. Per tot això, no creu que ara sigui un mal moment per aplicar aquesta nova ordenança de via pública. Apunta que els espais en els que ja s’havia arribat a un acord, com al passeig Cipsela, ja es pot començar a implementar.

D’altra banda, però, també destaca que la reestructuració de les terrasses en els espais públics serà gradual, en funció de la inversió que hagin de fer els operadors.

Més enllà de fer complir la ordenança municipal que limita al 50% l’ocupació de la via pública, també hi ha l’objectiu que a primera línia de mar hi hagi una mateixa línia estètica. Davant d’aquest fet, Josep Piferrer avança que a la plaça Promontori la pèrgola serà pagada, en primera instància, pel consistori. Un fet que farà, segons el batlle, que la inversió inicial pels establiments sigui zero i que permet que l’ordenança s’apliqui un cop acabi la temporada turística.

Una aplicació que des del govern consideren que també es pot començar a fer a plaça Nova. Amb tot, encara s’està acabant d’escoltar a totes les parts, no només als operadors. Piferrer recorda que també els veïns dels nuclis de Calella, Llafranc i Tamariu afectats per la sobreoocupació dels espais públics. Així, tot i les crítiques de l’oposició, la nova ordenaça de via pública s’aplicarà en els propers mesos.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *