Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’oposició respon a la proposta de modificació de les ocupacions de via pública

Escrit per a 3 de Setembre de 2021

  • El PSC de Palafrugell manifesta la seva preocupació per la proposta de modificació de les ocupacions de via pública del govern ERC, Gent del Poble i JxC.
  • Conversem amb en Juli Fernández, portaveu del PSC – Palafrugell i cap de l’oposició.

El portaveu socialista, Juli Fernández, manifesta la seva preocupació per la manca de sensibilitat del govern en relació a les actuacions i propostes que el govern està executant i plantejant en relació a les ocupacions de via pública. Especialment als establiments d’activitats que caracteritzen l’oferta turística del nostre territori i voltants. 

El PSC no planteja en cap cas l’ampliació de les ocupacions actuals, però està radicalment en contra de les reduccions i de les interpretacions arbitraries i contradictòries del govern. Cal tenir present que l’activitat turística i comercial representa més del 65% de la nostra activitat econòmica.

L’oposició reclama un procés participatiu i de consulta amb els i les afectades

Juli Fernández considera que l’actual ordenança d’ocupació de via pública de l’any 2017, ja contempla els diferents escenaris i dona un marge d’interpretació i flexibilitat. Amb la intenció final de trobar un equilibri entre l’activitat econòmica i l’espai públic pels vianants. Cosa que considera que el govern actual no està complint i està modificant els criteris de forma arbitraria i sense justificació. 

Un equilibri entre activitat i espai públic per vianants

En aquest punt de l’entrevista, Fernández declara que comparteix la idea d’homogeneïtzar taules, cadires i tancaments. Unes accions que tot plegat resultin una ordenació dels espais, però a partir de les ocupacions actuals. Comportant així a un equilibri que ja va estar prèviament estudiat entre activitat i espai públic per vianants.

El PSC insta als operadors a fer un front comú per defensar les seves activitats en els termes de les ocupacions actuals. Així com a demanar un consens al govern local. En aquest sentit tindrà sempre el suport del nostre grup municipal.

El PSC ja ha manifestat en diferents plenaris que es contrari a la proposta que es planteja en relació a la plaça Promontori de Llafranc. A Llafranc els operadors van fer una proposta que va ser acceptada, on es reduïa l’espai d’ocupació i permetia la singularitat de cada establiment. 

Altrament, Fernández aprofita per fer públic el problema sobre l’arribada de sancions relacionades amb l’ocupació de la via pública l’any 2020. Unes sancions les quals, arriben ara al llarg de l’any 2021.

Per concloure, podeu accedir a la conversa completa amb en Juli Fernández del PSC – Palafrugell a l’enllaç de continuació:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *