Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Àrea de Joventut presenta una enquesta per millorar Palafrugell de la mà dels joves d’entre 14 i 35 anys

Escrit per el 16 de Novembre de 2020

  • S’ha comptat amb la col·laboració de professionals de cada una de les àrees i serveis per poder confeccionar el seguit de preguntes de l’enquesta.
  • Les preguntes engloben qüestions relacionades amb totes les àrees claus per l’emancipació de les persones joves.
  • La idea és treballar per confeccionar un pla local de joventut a mida de totes les respostes i aportacions.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Ràdio Palafrugell va rebre la visita de Noemí Adarnius, tècnica de Salut i Joventut dins l’Àrea de Joventut de l’ajuntament de Palafrugell. El motiu de la visita és la presentació de l’enquesta en línia encarregada per l’Àrea de Joventut. L’enquesta pretén conèixer de primera mà l’opinió dels joves del municipi per poder dur a terme un nou pla local de joventut ajustat a les necessitats del jovent de Palafrugell.

D’entrada, el nou pla de joventut es renova cada quatre anys. Aquest any, tenint en compte les circumstàncies, s’ha passat a investigar les inquietuds dels joves d’un procés participatiu, a una enquesta completa en línia. D’aquesta manera, evitant el contacte social, poden conèixer de primera mà les necessitats i hàbits dels joves de Palafrugell.

S’ha de tenir en compte que l’enquesta engloba moltes temàtiques diferents. Això és perquè s’ha comptat amb la col·laboració de professionals de cada una de les àrees i serveis de Palafrugell, per poder confeccionar el seguit de preguntes de l’enquesta.

Un bon exemple d’això és la presència de preguntes al llarg de l’enquesta, relacionades amb cultura, voluntariat, habitatge, formació, educació, salut, hàbits… i totes les àrees claus per l’emancipació de les persones joves.

TRANSFORMAR PALAFRUGELL

Globalment, Noemí Adarnius exposa els objectius finals de l’enquesta. En primer lloc, volen conèixer la realitat de cadascun dels joves i com se senten vivint a Palafrugell. Seguidament, també volen utilitzar les diferents aportacions per poder estudiar quines són les mancances importants que els joves visualitzen, per poder treballar-les i descobrir a través de l’enquesta, com els agradaria que millorés Palafrugell.

D’altra banda, Adarnius comparteix que preveuen un bon resultat de participació en l’enquesta i, en conseqüència, un bon estudi de la realitat de la joventut palafrugellenca. “Creiem que servirà per donar-nos informació veraç i de qualitat de com volen viure els nostres joves, les generacions futures.”

Un altre punt important és que l’enquesta engloba dels 14 als 35 anys. La raó d’aquesta franja d’edat és per poder comprendre totes les necessitats abans de l’emancipació (com formació o hàbits), i també durant l’edat necessària d’emancipació (habitatge o treball).

Convé ressaltar que es tracta d’una enquesta intel·ligent. A mesura que es realitza l’enquesta, les preguntes es formulen segons l’edat que s’ha indicat: no són les mateixes preguntes per 14 o 15 anys que per 25 o 30.

325 enquestes completades en tres dies

Com a exemple de participació, l’Àrea de Joventut de Palafrugell ha obtingut 325*** enquestes completades en tres dies. Noemí Adarnius, aprofita la nostra sintonia per demanar suport a aquelles persones que poden ajudar a joves amb dificultats en la llengua a realitzar-la.
*** Dades de dimarts indiquen que ja són 422, amb l’objectiu d’arribar a les 600 mínim

Tot seguit, Adarnius avança que un cop tinguin totes les respostes, la idea és treballar per confeccionar un pla local de joventut a mida de totes les respostes i aportacions.

D’altra banda, l’enquesta compta amb l’estudi d’un grup expert per interpretar les respostes. L’equip en qüestió ha aclarit a l’Àrea de Joventut que “si volem canviar la realitat del municipi, primer hem d’empoderar als joves perquè transmetin les ganes de canviar“.

La difusió s’ha dut a terme a través de les xarxes socials com @cangenis i la web de l’ajuntament de Palafrugell. Així mateix, també s’està fent difusió des dels centres d’educació secundària. També podreu trobar l’enquesta al nostre Instagram @radiopalafrugell. Participeu i compartiu-ho!!

En la primera onada, l’Àrea de Joventut es va preparar per poder afrontar els canvis davant una segona. Per concloure, Noemi Darnius ens fa saber que la programació està adaptada al format digital per poder continuar amb l’activitat davant la situació que es presenti.

Finalment, recordar que la data límit per a la participació és el dilluns 23 de novembre, a les 00:00h. Podeu trobar l’enquesta adjunta aquí.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).