Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La majoria de grups d’havaneres estan d’acord amb el nou sistema d’elecció de la Cantada de Calella, tot i les crítiques de Carles Casanovas

Escrit per el 11 de Juny de 2024

  • Carles Casanovas va criticar a les xarxes socials que no hi hagués la figura del director artístic.
  • En canvi, la Fundació Ernest Morató preferiria que hi hagués un director artístic.

Peix Fregit, Arjau, Els Cremats i Neus Mar estan d’acord amb el nou sistema d’elecció dels grups que actuaran a la Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell. Així ho han expressat a Ràdio Palafrugell. En canvi, el grup Port Bo no ha volgut mostrar la seva opinió a l’emissora. De fet, un dels seus històrics, Carles Casanovas, fa setmanes va expressar a través de les seves xarxes socials que el nou funcionament és un “desgavell” perquè critica que no hi hagi un director artístic.

Com ja va explicar Ràdio Palafrugell, l’Institut de Promoció Econòmica va reunir els grups palafrugellencs que havien actuat prèviament a la Cantada per plantejar-los la direcció artística. L’anterior director, Francesc Sánchez Carcassés, va renunciar al càrrec. Després de reunions, van considerar que “no hi havia cap persona que fos prou imparcial a tots els grups que pogués agafar el relleu” de la direcció artística.

A partir d’ara, totes les formacions palafrugellenques faran una rotació. S’escolliran dos grups entre Arjau, Port Bo i Peix Fregit i s’alternaran Neus Mar i Els Cremats. Així ho explica Jordi Tormo del Peix Fregit.

Un dels detalls que va cridar l’atenció és que el grup Port Bo no actuï aquest any. A partir d’ara, entrarà a la rotació com la resta de formacions. En aquest sentit, l’IPEP ho justifica perquè ja no hi actua “cap membre històric”. El Peix Fregit ja va viure una situació similar quan va plegar Josep Bastons.

A més, hi haurà una formació de fora i un artista convidat, que actuarà conjuntament amb algun dels grups. Ho explica Jordi Grau, del grup Arjau.

A més, la cantant Neus Mar veu bé que “hi hagi cohesió entre les formacions” de Palafrugell.

Els grups també tindran un portaveu que s’encarregarà de l’organització amb l’IPEP. Aquest any ho farà Jordi Grau d’Arjau.

Els Cremats també s’han mostrat a favor del nou canvi. No han volgut gravar una entrevista a Ràdio Palafrugell perquè consideren que no hi ha hagut cap rivalitat entre les formacions i que les decisions han estat consensuades.

“No hi ha cap venjança cap al Port Bo”

A més, les formacions destaquen que no hi ha cap rivalitat entre ells. En aquest sentit, Tormo explica que si no hi actua el Port Bo aquest any no és per “cap venjança”.

Per altra banda, Carles Casanovas va trobar a faltar que no s’hagués inclòs Indira Ferrer a la roda. En aquest sentit, Neus Mar explica que caldrà parlar-ne en pròximes reunions.

Carles Casanovas ho considera un “desgavell” i troba a faltar un director artístic

Carles Casanovas, històric membre del grup Port Bo, va expressar el seu descontentament en una publicació a Facebook. Casanovas afirma que no pretén valorar la no participació del Port Bo a la Cantada d’enguany, sinó que vol destacar el que ell considera un “desgavell” en l’organització de l’esdeveniment. Responsabilitza d’aquesta manera l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell i la regidoria de turisme.

Segons Casanovas, la decisió que no existeixi un director musical “demostra una manca d’interès i empatia per part de la regidoria de Turisme de Palafrugell cap a la Cantada, així com un desconeixement del seu origen i la seva importància per al municipi”.

A més, Casanovas es pregunta per què no s’ha inclòs Indira Ferrer Morató en la rotació per participar en la Cantada, tot i haver estat premiada recentment per internacionalitzar l’havanera. Considera que la seva exclusió és injustificada i que el nou sistema de selecció és ineficaç.

La Fundació Ernest Morató també preferiria que hi hagués un director artístic

Per altra banda, la Fundació Ernest Morató també preferiria que hi hagués un director artístic. Així ho ha expressat el seu president, Enric Frigola, a Ràdio Palafrugell. Tot i això, Frigola destaca que no hi faltarà la qualitat sonora perquè tots els grups que hi actuen tenen molt nivell.

A més, el president de la fundació desitja que la Cantada d’havaneres de Calella “funcioni molt bé”, després dels canvis. Destaca que ha de funcionar perquè “Calella i Palafrugell s’hi juguen molt”.

La 57a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell serà el dissabte, 6 de juliol i es podrà seguir, en directe, per Ràdio Palafrugell.


Opinions dels lectors
  1. Pereç el 11 de Juny de 2024 a les 21:46

    Per mi si no actua Port bo , ja no es la festa de l Havanera . No hi ha color el millor grup d havaneres es Port bo . Ells estan a la Champions i els demés som aficionats.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint