Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Així s’han escollit els grups de la Cantada d’Havaneres de Calella 2024, sense el Port-bo aquest any

Escrit per el 31 de Maig de 2024

  • L’Ajuntament defensa que el Port-bo ha quedat fora per un any en entrar a la rotació perquè ja no conserven cap dels membres històrics
  • L’històric del Port-bo Carles Casanovas diu que el nou sistema d’elecció és un “desgavell”

La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell ha canviat el sistema d’elecció dels grups que hi actuaran aquest 2024. Fa uns dies, es va anunciar que els conjunts participants aquest any seran Arjau, Els Cremats, Peix Fregit i les Anxovetes, amb Mariona Escoda. I el primer que va cridar l’atenció va ser que, per primer cop en molt temps, el Port-bo no hi participaria. Davant d’això, l’Ajuntament de Palafrugell ha fet un comunicat en el qual expliquen que “els grups han acordat un sistema rotatiu” que també afecta el Port-bo perquè ja no conserva cap dels seus membres històrics.

El nou sistema arriba després de la renúncia de Francesc Sánchez Carcassés com a director artístic. Segons explica l’IPEP, van reunir “tots els grups de Palafrugell per plantejar la direcció artística de la cantada. En aquesta reunió els grups no van trobar cap persona que fos prou imparcial a tots els grups, que pogués agafar el relleu”. Per això, “es va fer una comissió que agafés la responsabilitat de tirar endavant el programa de la 57a Cantada”.

En aquesta comissió es va decidir el nou sistema, segons el qual cada any hi haurà tres grups locals, un de fora i un artista convidat. Per escollir els tres grups de Palafrugell, Arjau, Port-bo i Peix Fregit es rotaran per escollir-ne dos, i el tercer s’alternarà entre Neus Mar i Els Cremats. I aquest any han quedat fora Port-bo i Neus Mar.

Segons el comunicat de l’Ajuntament, s’ha decidit fer entrar Port-bo a la rotació pel mateix criteri que en el seu moment va afectar el Peix Fregit: que hi han deixat de tocar els membres històrics.

Crítiques d’un històric

Carles Casanovas, històric membre del grup Port-bo, ha expressat el seu descontentament en una publicació a Facebook. Casanovas afirma que no pretén valorar la no participació del Port-bo a la Cantada d’enguany, sinó que vol destacar el que ell considera un “desgavell” en l’organització de l’esdeveniment, responsabilitzant l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (I.P.E.P.) i la regidoria de turisme del consistori.

Segons Casanovas, la decisió de fer una participació rotatòria “demostra una manca d’interès i empatia per part de la regidoria de Turisme de Palafrugell cap a la Cantada, així com un desconeixement del seu origen i la seva importància per al municipi”.

A més, Casanovas es pregunta per què no s’ha inclòs Indira Ferrer Morató en la rotació per participar en la Cantada, tot i haver estat premiada recentment per internacionalitzar l’havanera. Considera que la seva exclusió és injustificada i que el nou sistema de selecció és ineficaç.

80% de les entrades venudes

Aquest dimecres, 29 de maig, es van posar a la venda les entrades per a la 57a edició de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, i en tant sols dues hores es va vendre el 80% de les localitats.

Els conjunts seleccionats per a la cantada d’havaneres més popular del país seran Arjau, Els Cremats, Peix Fregit i les Anxovetes. Aquest any, l’artista convidada serà Mariona Escoda, guanyadora de la 1a edició del programa de TV3 Eufòria.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).