Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les escoles Barceló i Matas, Carrilet, Pi Verd i Vedruna de Palafrugell actuaran a La Cantadeta a Girona

Escrit per el 5 de Juny de 2024

  • Els concerts seran dissabte a les dotze del migdia i a les sis de la tarda.
  • Queden poques entrades a la venda.

Alumnes de les escoles Barceló i Matas, Carrilet, Pi Verd i Vedruna de Palafrugell actuaran a la tercera Cantadeta d’havaneres de la Fundació Ernest Morató. Els concerts seran dissabte, 8 de juny a les 12 i 18 hores a l’Auditori de Girona. És un projecte educatiu per apropar l’havanera a les escoles gironines amb la participació de més de 600 alumnes, repartits en dos concerts.

Els estudiants de 4t, 5è i 6è de primària interpretaran havaneres de tots els temps. L’obra de teatre tindrà el text de Josep Piferrer. Neus Mar i els seus músics hi actuaran, conjuntament amb els actors Irene Genís i Albert Niell. Així ho ha explicat el president de la Fundació Ernest Morató, Enric Frigola, a Ràdio Palafrugell.

La Cantadeta homenatjarà la figura de les remendadores.

Frigola afegeix que l’objectiu és donar a conèixer l’havanera entre els més joves. Destaca que el projecte també integra famílies provinents de més d’una trentena de països diferents.

Hi participaran altres escoles del Baix Empordà. Són de Palamós, Vall-llobrega, Platja d’Aro, Pals, Sant Feliu de Guíxols i la ZER Montgrí. A més, hi haurà centres del Gironès i la Garrotxa. Les últimes entrades es poden comprar en línia al web de Girona Cultura.

“La Cantada de Calella ha de funcionar perquè Palafrugell s’hi juga molt”

Per altra banda, la Fundació Ernest Morató desitja que la Cantada d’havaneres de Calella “funcioni molt bé”, després del canvi del sistema de selecció dels grups. Frigola destaca que ha de funcionar perquè “Calella i Palafrugell s’hi juguen molt”.

Frigola, però, és partidari que hi hagi un director artístic. Tot i això, destaca que no faltarà la qualitat sonora perquè tots els grups que hi actuaran tenen molt nivell.

A més, la Fundació Ernest Morató avança que la rotonda de l’Havanera a l’autovia de Calella tira endavant. Esperen poder-la inaugurar l’1 de novembre en els actes de celebració del trentè aniversari de la fundació. Frigola avança que el monument “no deixarà indiferent a ningú”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).