Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Piferrer: “El toc de queda facilita el control de la mobilitat”

Escrit per a 18 d'Agost de 2021

  • L’alcalde de Palafrugell es mostra satisfet per tornar a comptar amb aquesta eina, tot i que també posa de relleu que això significa que en els darrers quinze dies la pandèmia al municipi s’ha estancat.

Aquest passat dimarts es coneixia que Palafrugell tornaria a tenir toc de queda a partir de divendres. Una notícia que no per esperada ha estat rebuda amb els braços oberts des del consistori. En aquest sentit, Josep Piferrer, batlle palafrugellenc, admet que el toc de queda facilita el control de la mobilitat, però també significa que la incidència de la COVID s’ha estancat.

Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no diu el contrari, a partir de divendres Palafrugell tornarà a tenir restriccions de mobilitat nocturna. Un fet que des del consistori van reclamar des que es va saber que havien quedat fora de la llista de municipis amb toc de queda. No obstant això, Piferrer, recorda que ara tornen a estar inclosos en aquesta llista, perquè la incidència de la COVID a Palafrugell no ha disminuït.

Això, però, també posa de manifest que quan el municipi tenia toc de queda, aquesta mesura per frenar els contagis va funcionar. Per tant, l’alcalde de Palafrugell es mostra satisfet de tornar a comptar amb aquesta eina, de moment, durant 7 dies.

L’objectiu que es marquen des del consistori és arribar a uns nivells d’incidència semblants als del mes de juny. D’aquesta manera, i amb l’avanç de la vacunació en població adolescent, esperen arribar al setembre amb unes xifres positives.

Descontents amb les actituds incíviques dels darrers 15 dies

En els darrers 15 dies sense toc de queda, des de l’Ajuntament van posar en marxa diverses restriccions. Unes mesures per evitar els botellots a platges, places i altres espais de la via pública. No obstant aquestes restriccions, des de la Policia Local a Ràdio Palafrugell explicaven que s’ha posat més de 200 denúncies relacionades amb botellots. Per això, Josep Piferrer es mostra insatisfet en les actituds incíviques d’una part de la població.

Per tot això, considera que el toc de queda facilita el control de la mobilitat per part de la Policia. Piferrer recorda que sota aquesta eina es pot sancionar a qualsevol persona que se l’enxampi més enllà de la 1 de la matinada.

Amb tot, des del consistori es mostren optimistes que, de nou, amb toc de queda, la xifra de contagis torni a disminuir. També esperen que la mesura s’allargui fins arribar al setembre, tot i que, de moment, la pròrroga és per 7 dies.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *