Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Piferrer: “La previsió es demanar que es mantingui el toc de queda”

Escrit per a 4 d'Agost de 2021

  • Palafrugell ha quedat fora de la llista de municipis en els que s’aplicarà el toc de queda a partir de divendres.
  • El batlle palafrugellenc, però exposa que a falta de concretar-ho amb el cap de la Policia Local, demanaran que se’ls inclogui en la llista.

La incidència per COVID a Palafrugell ha anat disminuint en els darrers dies. El que hauria de ser una bona notícia, però també es pot convertir en un maldecap. El fet que el municipi es trobi en una incidència per sota dels 250 casos per 100.000 habitants ha fet que Palafrugell es quedi sense toc de queda a partir del divendres 6 d’agost. No obstant això, l’alcalde Josep Piferrer explica que “la previsió és demanar que es mantingui el toc de queda“.

El Tribuna Superior de Justícia de Cataluanya (TSJC) ha avalat el nou criteri del govern català respecte el toc de queda. Així, hi haurà restriccions de mobilitat nocturna en tots els municipis de més de 5.000 habitants amb més de 250 contagis setmanals per cada 100.000 habitants. L’evolució de la pandèmia a Palafrugell ha fet que el municipi quedi fora de la llista de poblacions en les que hi haurà toc de queda.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, explica que encara no han rebut una comunicació oficial al respecte. Així, tot el que saben és a través dels mitjans de comunicació.

D’altra banda, però, apunta que durant el matí de dimecres mantindran una reunió amb els tècnics del consistori. En aquest sentit, apunta que la posició del cap de la Policia, David Puertas serà clau, per saber quina decisió prendre. No obstant que encara han de celebrar la trobada, Piferrer aposta per “intentar demanar que es mantingui el toc de queda“.

“És impossible controlar totes les platges i cales”

El fet d’evitar un efecte crida i la impossibilitat de controlar totes les platges i cales dels nuclis de Palafrugell són claus per prendre aquesta decisió.

Per últim, el batlle palafrugellenc destaca que, en gran mesura, la millora de les dades al muncipi han vingut gràcies al confinament nocturn. Per això, mantenir el toc de queda podria permetre baixar, encara més, la incidència de la COVID a Palafrugell.

De fet, a tota la comarca del Baix Empordà, només Calonge i Sant Antoni sortiriran també d’aquesta llista. Així, la resta de poblacions en les que hi havia confinament nocturn seguirien amb el toc de queda. Així, com va a passar a Platja d’Aro fa una setmana, Palafrugell també aposta per una prórroga del toc de queda.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *