Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Glòria costarà 1 milió d’euros a Palafrugell

Escrit per el 27 de Gener de 2020

  • Són les dades que ha presentat l’Ajuntament de Palafrugell arran dels 4 dies de borrasca Glòria
  • El 80% d’aquests danys se centren en el nucli de Llafranc.

El pas de la borrasca Glòria costarà prop d’1 milió d’euros a Palafrugell. Així ho ha explicat Pau Lladó, regidor de Serveis i Brigada, Mobilitat i Règim Interior. El 80% dels desperfectes causats pel temporal, com va avançar Ràdio Palafrugell, se centren en el nucli de Llafranc. El passeig Francesc de Blanes ha rebut la pitjor part i no hi ha data de quan estaran reparats els desperfectes que s’hi han produit.

Bona part de l’equip de govern des de Llafranc ha presentat el balanç i els costos que ha representat els quatre dies de temporal al municipi de Palafrugell. Així, han destacat que el total dels danys originats per Glòria costarà prop d’1 milió d’euros a Palafrugell.

Els desperfectes a Palafrugell no van anar més enllà de la prevenció. En aquest sentit, es va acordonar una part del parc del Camp d’en Prats per la inestabilitat de diversos arbres. Així, les principals afectacions han tingut lloc als nuclis de platja.

A Calella de Palafrugell els danys se centren en la pèrdua de sorra en diverses platges. Lladó també apunta a problemes en camins de ronda i al Golfet.

El primer nucli que es va veure afectat va ser Tamariu. Malgrat que en un primer moment semblava que el renovat passeig podia estar afectat, finalment no ha estat la pitjor part. En aquesta línia, els gran perjudicats han estat negocis i establiments.

Llafranc la part més afectada

Com avançàvem la setmana passada el nucli de Llafranc ha estat el més afectat per temporal Glòria. Els desperfectes estan focalitzats en el passeig Francesc de Blanes, tot i que també hi ha alguns danys en el port.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell detalla que del prop del milió d’euros que costarà refer tots els danys de Glòria, el 80% afecten a Llafranc. A més, així com a Calella i Tamariu ja s’ha començat a treballar per arreglar els danys, els que afecten al passeig Francesc de Blanes seran més llargs.

Per tant, des del consistori no poden donar un temps de termini per reconstruir el passeig Francesc de Blanes de Llafranc. A més, Piferrer, apunta que no són optimistes que aquest punt estigui renovat de cara a l’estiu.

Per últim, respecte a qui assumirà els costos dels danys, el batlle palafrugellenc ha explicat que anirà a càrrec de l’Ajuntament. No obstant això, l’Estat espanyol, la Generalitat, Costes i la Diputació s’han mostrat oberts a col·laborar-hi.

Encara, però, no se sap quina quantitat percebrà Palafrugell respecte al milió d’euros que suposarà refer tots els danys originats per Glòria.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).