Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Francesc Montero, nou director de la Fundació Josep Pla

Escrit per el 23 d'Agost de 2021

  • Francesc Montero agafarà el relleu d’Anna Aguiló que es jubila després de 29 anys al capdavant de la Fundació Josep Pla.
  • Montero és doctor en filosofia i molt vinculat amb l’obra de Josep Pla i la fundació.

A partir del pròxim 1 de setembre, Francesc Montero serà el nou director de la Fundació Josep Pla, que agafarà el relleu d’Anna Aguiló, qui n’ha estat al capdavant durant gairebé tres dècades. Actualment s’està duent a terme el traspàs d’informació i compartint quines seran les accions que s’hauran de realitzar a partir d’ara.

Montero és doctor en filologia catalana i molt vinculat amb la figura de Josep Pla, lligat amb la fundació des de l’any 2001 i forma part de la càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona.

El nou director valora molt positivament la figura d’Anna Aguiló i considera que el fet de conèixer-la, així com la resta de l’equip, facilita afrontar el càrrec amb molta il·lusió.

Josep Pla, un autor encara amb molt per descobrir

Montero remarca que, a part de la bona tasca feta durant aquests anys, la qualitat de l’obra de Pla també ha ajudat a assolir l’èxit. Per aquest motiu, seguirà difonent-la per fer-ne una lectura més contemporània i també, divulgant aspectes encara desconeguts de l’artista.

Noves línies d’actuació

Una de les accions de la nova direcció serà la renovació de l’exposició permanent l’any 2023. L’actual té més de vint anys de recorregut i per Montero, cal actualitzar-la per fer que la població visiti amb més freqüència la fundació.

Una de les altres accions serà fer Josep Pla més conegut internacionalment. Segons el nou director, a Catalunya és acceptat com un dels autors més influents de la literatura del segle XX, però no a l’estranger. Per aquest motiu, s’utilitzaran les obres traduïdes per oferir-ne una visió més internacional i esdevenir un reclam per al turisme estranger.

Per acabar, també es portarà Josep Pla a les aules dels centres educatius per apropar-lo a les noves generacions.

Per aconseguir aquests objectius, es treballaran diversos suports i plataformes, siguin físics o digitals.

Confiança amb l’equip actual

Francesc Montero té total confiança amb l’equip actual de la Fundació Josep Pla. Afirma que està disposat a ampliar-lo tenint en compte les possibles necessitats que vagin apareixent en el seu mandat.

Es pot escoltar la conversa íntegra amb Francesc Montero a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).