Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Entrada de l’any 2022 amb la presència de boires

Escrit per a 30 de desembre de 2021

  • Aquesta setmana s’han registrat temperatures superiors als 20 graus.
  • Amb l’arribada de l’anticicló, pot ser que els termòmetres no pugin tant en cotes baixes.

Aquesta setmana ha estat marcada per la presència de vents fluixos i unes temperatures elevades durant el centre del dia. L’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual, explica que aquesta és una situació freqüent dels anticiclons a l’hivern.

Fa tres anys ja es van arribar als 21 graus a l’Estartit. En canvi, a la muntanya de Roca Maura no es registra una temperatura tan alta des de l’any 2010. Pascual explica que aquesta diferència en zones tan properes es deu a la inversió tèrmica.

Pel que fa a Palafrugell, el dijous a la tarda es van superar els 23 graus a les tres de la tarda.

Possibilitat de temperatures més fredes a les zones baixes

L’any 2022 començarà amb un anticicló que provocarà vent feble. No obstant això, arribarà una massa d’aire calent en alçada que farà que les temperatures siguin més elevades en cotes altes. En canvi, a les zones més baixes, els termòmetres no pujaran tant i hi haurà la presència de boira per la inversió tèrmica. Durant el centre del dia, el temps serà més assolellat amb núvols baixos.

Aquest dijous i divendres seguirà amb la presència de núvols alts i prims. Malgrat això, aquesta dinàmica es trencarà a partir de Cap d’Any i diumenge, en què el cel estarà més ennuvolat i hi haurà boires.

Inauguració de l’estació meteorològica a Palafrugell

Estació meteorològica de Palafrugell / Fotografia: Josep Pascual

Per altra banda, Josep Pascual va participar en l’acte d’inauguració de la nova estació meteorològica de Palafrugell. L’observador de l’Estartit explica que aquesta registrarà valors estàndards com la temperatura, la humitat relativa o la pluviometria, entre d’altres.

Afegeix que la seva ubicació permetrà evitar la influència que pot causar un nucli de població pel que fa als registres, com per exemple, l’increment de temperatura per l’escalfor que pot desprendre l’asfalt. No obstant això, també detalla que el fet de situar-se en una zona baixa del municipi, pot ser que els registres puguin veure’s afectats en dies d’inversió tèrmica. Pascual remarca que és molt difícil poder decidir quina és la millor ubicació per una estació meteorològica.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *