Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell ja disposa d’estació metereològica

Escrit per el 29 de Desembre de 2021

  • Es tracta d’una estació meteorològica automàtica ubicada a la zona dels Horts de les Arenes.
  • La inauguració ha comptat amb la presència d’Anna Barnadas, secretària d’Acció Climàtica i Elisu Vilaclara, director del Servei Meteorològic de Catalunya.

Aquest matí s’ha inaugurat l‘estació meteorològica automàtica de Palafrugell. A més, de la presència de diversos observadors meteorològics de tot el país també s’ha comptat amb la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Eliseu Vilaclara, i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, Marc Heras

La instal·lació d’aquest nou equipament és el resultat d’un acord entre el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i l’Ajuntament de Palafrugell. Aleix Serra, de l’àrea de serveis d’observació meteorològica destaca la ubicació de l’estació. A més d’apuntar que era necessari tenir una estació entre les de la Castell d’Aro i La Bisbal.

En aquesta línia, al voltant de la ubicació de l’estació, ressalta la importància que l’entorn no canviï. Un fet que ajuda a obtenir unes dades climatològiques fiables i comparables amb els anys.

A nivell tècnic, Serra explica que disposa de sensors per a la mesura de la temperatura, la humitat relativa, la precipitació, la irradiació solar global i la velocitat i direcció del vent.

Totes aquestes dades, es recullen de forma automàtica cada segon i s’envien al Servei Meteorològic de Catalunya cada 30 minuts.

Centenari del Servei Meteorològic

Aquesta nova instal·lació de Palafrugell s’emmarca en la racionalització que està duent a terme el Servei Meteorològic de Catalunya. En aquest sentit, cal recordar que durant aquest 2021 s’ha commemorat el centenari del servei. Així ho explica el director del SMC, Eliseu Vilaclara.

Vilaclara també detalla que l’estació no té per objectiu millorar la predicció meteorològica, sinó que s’obtenen dades útils en aspectes de climatologia.

L’EMA de Palafrugell quedarà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA). La inauguració també ha comptat amb la presència d’Anna Barnadas, secretària d’Acció Climàtica que ha volgut recordar la tasca manual que fan els observadors meteorològics. També Marc Heras, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell s’ha mostrat molt satisfet de tenir aquesta nova instal·lació al municipi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).