Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els Comuns de Palafrugell se senten menystinguts pel govern local

Escrit per a 15 de desembre de 2021

  • Recorden que van ser l’únic partit de l’oposició que va donar suport a l’aprovació dels romanents de tresoreria. Tot i aquest vot de confiança, només una proposta dels Comuns s’ha tirat endavant.

A les acaballes d’aquest 2021 continua el repàs amb els partits que conformen l’Ajuntament de Palafrugell. Aquesta setmana, Alfons Rius, líder de Palafrugell En Comú Podem ha visitat l’emissora en la que alerta que se senten menystinguts per l’equip de govern local. Respecte aquest any el qualifica com “un any difícil, tot i que l’activitat turística ha permès reduir una mica les conseqüències”.

En aquest sentit, sobre els efectes de la pandèmia, Rius recorda que van ser l’únic partit de l’oposició que va donar suport a l’equip de govern per crear un pla de xoc per a pal·liar-los mitjançant l’ús dels romanents.

No obstant això, lamenten la manca de comunicació i de confiança que han rebut per part de l’equip de govern a l’hora de prendre les decisions. Rius afirma que des del seu partit es va mostrar una actitud d’oposició exemplar.

De fet, explica que només s’ha dut a terme un dels projectes proposats, la creació d’un parc agrícola amb l’Àrea de Medi Ambient que potenciï els productes sostenibles i de proximitat.

De fet, avança que s’han visitat els ajuntaments del Prat del Llobregat i de Mollet del Vallès per conèixer iniciatives similars.

Crític amb els grans projectes

Alfons Rius, líder de Palafrugell En Comú Podem, es mostra crític amb el dos dels projectes que es finançaran amb part del romanent. Així, considera no prioritàries la construcció de la pista coberta al costat de l’Escola Josep Barceló i Matas i el desdoblament de l’avinguda d’Espanya.

És una opinió similar a la que va exposar el cap de l’oposició, Juli Fernández en aquest mitjà. Uns projectes, però que ja estaven a llista presentada a principis d’any i en la que els Comuns hi van donar suport. Alfons Rius, considera que el que critiquen ara són les elevades partides econòmiques que s’hi destinen.

Des de Palafrugell en Comú Podem, es considera que s’hauria d’haver invertit més en habitatge social. Així com, augmentar les ajudes als comerços i donar a conèixer el patrimoni cultural potenciant-lo turísticament, com és el cas del Museu del Suro.

En aquesta línia, apunta que altres municipis van utilitzar els diners dels romanents per a la compra d’habitatges a entitats bancàries.

Per acabar, des de Palafrugell En Comú Podem es lamenta que el poble amb més habitants de la comarca del Baix Empordà no avanci i esdevingui un nucli referent, amb dinamització d’activitats durant tot l’any i no només durant l’època estiuenca.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Alfons Rius a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *