Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“Aprovat justet” de Juli Fernández a l’equip de govern

Escrit per a 1 de Desembre de 2021

  • El líder socialista considera que s’ha perdut pistonada en comparació amb altres municipis.
  • Es mostra crític amb la construcció de la pista coberta de l’Escola Josep Barceló i Matas i amb el desdoblament de l’avinguda d’Espanya.

A un mes d’acabar l’any, el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Palafrugell i portaveu socialista, Juli Fernández, fa balanç, amb “un aprovat justet” de les actuacions polítiques de l’equip de govern d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i Som Gent del Poble durant el 2021.

Primer de tot, Fernández afirma que la pandèmia ha tingut un impacte alt aquest curs, encara que hi hagi hagut una certa recuperació econòmica en comparació amb l’any 2020. El líder socialista dona un “aprovat justet, l’acció de l’equip de govern de Josep Piferrer, però remarca que ha trobat a faltar més mesures per reduir els efectes de la pandèmia, adequant-se a les necessitats de la població.

Pel cap de l’oposició, Palafrugell ha perdut pistonada en comparació altres pobles. Afirma que caldria utilitzar els romanents de tresoreria, que sumen un total de 10 milions d’euros, per marcar-se projectes de futur i fer el municipi un referent comarcal i provincial. Per Juli Fernández, haurien de ser els àmbits turístic, patrimonial i cultural.

Com a possibilitats de les actuacions que es podrien fer, una seria la conversió de l’antic Hospital en una escola d’hostaleria amb hotel o bé, fer de l’Escorxador Municipal un centre educatiu i d’investigació en l’àmbit turístic i cultural.

El cap de l’oposició explica que, per motius així, van votar en contra de l’ús dels diners dels romanents, tot i que es van aprovar algunes de les modificacions que van considerar pertinents.

Crític amb la pista coberta de l’Escola Josep Barceló i Matas

Per altra banda, Fernández es mostra crític amb la construcció del pavelló esportiu al costat de l’Escola Josep Barceló i Matas perquè explica que només serà una pista coberta sense vestuaris, grades ni magatzem. La manca d’aquests serveis farà, segons Fernández, que no s’hi puguin disputar algunes competicions esportives. Pel líder socialista, s’hauria d’haver apostat per la construcció d’una tercera zona esportiva, ja dissenyada en el pla general, que inclogués un pavelló, un camp de futbol i una zona per a la pràctica del ciclisme.

L’avinguda d’Espanya no és prioritari en el context actual

Sobre el desdoblament de l’avinguda d’Espanya, Fernández explica que per ara el considera innecessari. Explica que el programa electoral del PSC a Palafrugell també incloïa el projecte, però que amb la pandèmia han canviat les prioritats. Pensa que hauria estat més important fer una inversió en ajudes per a les famílies.

Segons Fernández, el cost total de les tres fases del desdoblament suposaran més de 6 milions d’euros. L’equip de govern actual executarà la primera fase, però veu complicat que més endavant es puguin dur a terme les pendents. Considera que, per ara, la reducció de les retencions a l’estiu no és una prioritat.

Per tot això, la nota global d’aquest 2021 és “aprovat justet” a l’equip de govern, segons Juli Fernández, per les accions que han impulsat.

Satisfet amb els plans de xoc per reduir els efectes de la pandèmia

Per acabar, Juli Fernández es mostra satisfet amb els plans de xoc aprovats per minvar els efectes causats per la Covid-19. En aquest sentit, apunta que aquest tipus d’acords són una mostra de les possibilitats d’entesa entre les diferents forces polítiques.

Aquesta és una part de l’entrevista amb el cap de l’oposició. Amb Juli Fernández també es va parlar de passat i futur. Podeu recuperar la conversa íntegra amb Juli Fernández a continuació.


Opinions dels lectors
  1. Olga Bosch pumarola   On   1 de Desembre de 2021 at 20:20

    Estem en un moment que molta gent nascuda i viscuda aqui tota la vida tenim problemes economics molt greus sense cap ajuda i resulta que ara per les festes de nadal estrenem arbre llums i decoracio Es indignant quan molta gent no podem engegar ni la calefaccio a casa.

  2. Blai Morlans   On   2 de Desembre de 2021 at 14:25

    Aquesta pandemia, ens ha deixat a tots molt tocats, de manera economica i tambe psicologica, a veure si entre tots podem revertir aquesta situacio, –

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *