Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El SSIBE potenciarà l’Atenció Primària amb la direcció d’Anna Ribera

Escrit per el 19 de Gener de 2023

  • La directora assistencial, Anna Ribera, assumirà la direcció de l’atenció primària.

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà canvia l’organització per donar més importància a l’Atenció Primària. La directora assistencial, Anna Ribera, passa a assumir-ne la direcció. Agafa el relleu d’Esther Vilert que va dirigir l’atenció primària des de l’any 2017.

Vilert va liderar un desplegament de l’autogestió de les ABS i la coordinació de la campanya de covid. Continuarà a l’atenció primària com a metgessa de família a l’ABS de Palafrugell. A partir d’ara, les quatre Àrees Bàsiques de Salut de la comarca dependran d’Anna Ribera, entre elles la de Palafrugell. Aquest càrrec se suma als que ja ocupava.

D’aquesta manera, la direcció dels centres d’Atenció Primària tindran més capacitat de decisió. Segons Ribera, l’Atenció Primària estava tensada des d’abans de la pandèmia i la covid va agreujar-ho.

Amb el canvi, es busca que els equips tinguin més autonomia i que s’adaptin a les necessitats de les poblacions. Ribera afirma que, a partir d’ara, podran escollir com han de treballar i proposar noves solucions als problemes. L’objectiu és que els professionals i pacients estiguin més contents.

Reconeix que amb la pandèmia es van haver de posposar algunes de les cites. Segons la directora assistencial, l’hospital de Palamós s’ha posat al dia, però l’atenció primària encara no.

Per altra banda, destaca que moltes persones van als centres de salut amb símptomes similars a la grip, la covid o algun altre virus. Explica que poden durar fins a dues setmanes i que és normal. Segons Ribera, és el que ara pressiona els centres.

Ribera anima que la població vagi a vacunar-se de la grip i la covid per minimitzar-ne els símptomes.

Recentment, també hi ha hagut problemes en el sistema informàtic. El Departament de Salut ha demanat que els centres d’Atenció Primària s’adaptin al programari de la resta de Catalunya. Està en funcionament des de mitjans del mes d’octubre, però encara hi ha incidències de compatibilitat amb les dades de l’hospital.

Per altra banda, Palafrugell elabora el pla de Salut. Va a càrrec de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’ABS i l’agència Dipsalut. El pla proposarà polítiques públiques per garantir la salut i el benestar de la societat i la reducció de les desigualtats socials.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).