Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell comença el procés d’elaboració del Pla de Salut del municipi

Escrit per el 11 de Gener de 2023

  • En col·laboració amb l’ABS i Dipsalut, l’Ajuntament elaborarà un Pla basat en propostes internacionals
  • El Pla posarà l’èmfasi en les polítiques públiques municipals per millorar la salut, el benestar i reduir les desigualtats socials”

L’Ajuntament de Palafrugell, en col·laboració amb l’ABS local i l’agència Dipsalut, ha iniciat el procés d’elaboració d’un Pla de Salut per al municipi. El Pla es desenvoluparà de forma “interdisciplinari i participatiu”.

Es basarà en un concepte de salut que s’emmarca dins d’altres propostes internacionals com la declaració de Rio sobre el desenvolupament sostenible, l’Estratègia de Salut a Totes les Polítiques (STP) o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A més, es tindran en compte les causes que influeixen en la salut tant a nivell individual com col·lectiu, treballant amb el Model de Determinants de la Salut.

El Pla posarà l’èmfasi en les polítiques públiques municipals per garantir la salut i el benestar tant de les persones com de la comunitat i reduir alhora les desigualtats socials posant la mirada en el què genera salut.

Un grup motor format per professionals de l’Ajuntament, el CAP i l’Agència de Salut Pública de Catalunya lidera el desenvolupament del Pla segons l’Ajuntament, i es crearà un grup coordinador format per representants de la comunitat, tècnics i professionals de la salut. A més, l’empresa Amb Salut estaria assessorant i acompanyant en el procés d’elaboració del Pla, amb el suport de Dipsalut, segons l’Ajuntament.

Tota la informació sobre el procés, segons l’Ajuntament, estarà disponible en el portal de participació de Palafrugell, on es podria participar, debatre i decidir de manera col·lectiva per fer de Palafrugell un lloc més saludable.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).