Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El restaurant Casamar farà un sopar amb aliments recuperats

Escrit per el 3 d'Octubre de 2023

  • Es tracta del projecte Gastrorecup 2023 que busca elaborar menús amb aliments que es descarten per motius estètics o excedents de producció.

El restaurant Casamar de Llafranc participa en el Gastrorecup 2023. És una iniciativa que vol conscienciar sobre l’aprofitament alimentari i la quantitat d’aliments que es perden al llarg de la cadena alimentària. Gairebé una vintena de restaurants de Catalunya preparen àpats amb aliments recuperats.

Quim Casellas, xef del Restaurant Casamar, preparà un sopar amb els aliments que s’haurien perdut. Explica que estaran en perfecte estat de consum, però que s’havien descartat per motius estètics o excedents de producció, entre altres. Comenta que un 30% del menjar “acaba a les escombraries” per aquest motiu.

Casellas destaca que ha hagut de fer servir la creativitat per preparar plats amb els ingredients recuperats.

També, hi haurà propostes amb peixos que són desconeguts i no se solen vendre.

La cuinera Ada Parellada ha impulsat el projecte Gastrorecup. El xef del restaurant Casamar considera que més restaurants haurien de sumar-se a la iniciativa.

El sopar serà el dimarts, 3 d’octubre a les nou del vespre i abans de menjar, faran una introducció sobre com han preparat els plats. No es poden fer reserves perquè s’han esgotat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).