Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El primer aparcament intel·ligent de Palafrugell ja és una realitat

Escrit per a 1 de Setembre de 2020

  • S’han instal·lat uns sensors a l’aparcament del Casal, el qual disposa de 226 places d’estacionament.

El primer aparcament intel·ligent de Palafrugell ja és una realitat. Després que Pau Lladó anunciés la seva arribada a finals del 2019, aquesta tecnologia ja s’ha intal·lat. Així, al cèntric pàrquing del Casal s’ha creat la instal·lació d’uns sensors situats a l’entrada i sortida de l’aparcament. Aquests controlen el nombre de vehicles i disposa de la informació concreta i en temps real de les places lliures que queden disponibles.

Aquesta informació es pot veure en un rètol que està situat al carrer Torres i Jonama. En aquest sentit, els usuaris poden saber el nombre d’espai lliure que hi ha a l’aparcament. Actualment, l’aparcament del Casal disposa de 226 places i suposa la bossa d’aparcament més gran del centre de la vila, el qual és gratuït entre el 12 de setembre i el 30 de juny.

Pau Lladó, regidor de mobilitat de l’Ajutnament de Palafrugell avançava a Ràdio Palafrugell la instal·lació d’aquesta tecnologia a finals del 2019. No obstant això, el retard s’explicava per saber quin mètode es faria servir.

Això sí, es mostrava convençut que el primer aparcament intel·ligent de Palafrugell seria una realitat aquest estiu.

L’objectiu del consistori és que la resta d’aparcaments públics també puguin comptar amb aquesta eina tecnològica.

Una de les principals problemàtiques de mobilitat al municipi se situa en el centre urbà. Així, amb aquesta eina es pretén millorar la circulació de vehicles, sobretot perquè l’aparcament del Casal és el més ben situat i proper al centre comercial. D’aquesta manera, l’objectiu d’aquest desenvolupament d’Smart City passa per afavorir l’activitat comercial i millorar la mobilitat al mateix temps.

El cost d’aquesta primera actuació que s’emmarca dins el desenvolupament de projectes d’smart city ha estat d’uns 10.000 euros aproximadament


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *