Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El ple aprova el cartipàs 2023-2027 de l’Ajuntament de Palafrugell

Escrit per el 12 de Juliol de 2023

  • Va ser en una sessió plenària extraordinària el passat dimarts a la tarda.

El ple de l’Ajuntament de Palafrugell aprova el nou cartipàs municipal. Va ser en una sessió plenària extraordinària el passat dimarts a la tarda. El nou govern està format, tal com ja s’havia avançat, pel Partit dels Socialistes de Catalunya i Som Gent del Poble, amb tres tinences d’alcaldia.

També, es va tractar la constitució dels grups polítics municipals; la fixació dels règims de les sessions del ple, de la Junta de Govern Local i de la Junta de Portaveus; la creació de les comissions informatives; la delegació de les atribucions urbanístiques d’alcaldia; les retribucions i la creació d’una figura d’assessor d’alcaldia i de l’equip de govern.

Esquerra Republicana de Catalunya va desitjar sort i encerts al nou govern i va mostrar la possibilitat de suports al llarg del mandat. Va criticar algunes de les organitzacions de les diferents regidories, com la de Cultura que no és independent i inclou Joventut, Festes i grans esdeveniments.

Junts per Palafrugell va apuntar que “estaran a l’expectativa” de les accions del govern que, de moment, “són paraules”. En parla el seu portaveu, David Martín.

Palafrugell en Comú Podem va reclamar “donar més importància als aspectes mediambientals”, tal com va afirmar el seu portaveu, Josep Ferrés.

Per altra banda, una de les novetats del mandat és la creació d’un assessor d’alcaldia com a personal eventual i amb un 80% de la jornada. Tot i això, l’alcalde Juli Fernández apunta que, de moment, no n’assegura la contractació i que primer vol fer una anàlisi de totes les àrees.

En aquest sentit, Mònica Alcalà, portaveu d’Esquerra Republicana i cap de l’oposició, va criticar la proposta de contractació d’aquesta figura i va defensar que la feina d’assessorament l’ha de fer els tècnics municipals.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).