Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El nou govern de Palafrugell tindrà tres tinences d’alcaldia

Escrit per el 7 de Juliol de 2023

  • Aquest divendres s’ha presentat en roda de premsa el nou cartipàs municipal
  • L’alcalde, Juli Fernández, assegura que l’Ajuntament està en perill “de paralitzar-se”, si no es resol el “col·lapse en les contractacions”, i que s’estan plantejant “externalitzar el servei puntualment”

El nou govern de Palafrugell tindrà tres tinences d’alcaldia. Aquest divendres s’ha presentat en roda de premsa el nou cartipàs municipal, que inclou l’estructura de l’Ajuntament i també les retribucions als regidors. L’alcalde, Juli Fernández, ha dibuixat cinc blocs temàtics com a objectius del nou govern, entre els quals hi ha l’habitatge i la promoció econòmica a través de la cultura, l’esport i el patrimoni.

Les tres tinences d’alcaldia seran les següents:

  • Primer tinent: Isidre Tenas (SGdP), també serà regidor d’Esports i d’Agermanaments.
  • Segona tinent: Laura Millan (PSC), regidora de Cultura, Joventut i Festes i grans esdeveniments.
  • Tercer tinent: Marc Piferrer (PSC), també tinent de Promoció econòmica, Desenvolupament local, Turisme, Ocupació, Innovació i Formació Professional.

Ho explica l’alcalde, Juli Fernández:

Pel que fa a les retribucions, l’Ajuntament assegura que hi haurà un estalvi de 25.000 euros en el sou dels polítics. L’alcalde i el primer tinent d’alcalde s’abaixen el sou, i també cal tenir en compte que hi ha un regidor menys.

Això sí, el cartipàs també contempla la possibilitat de contractar per primera vegada a l’Ajuntament “un assessor al 80% de la jornada, amb un sou de 1.750 euros bruts en 14 pagues”.

Pel que fa als cinc objectius del nou govern, són:

  • Modernització de l’Administració.
  • Política d’habitatge
  • Promoció econòmica a través de la cultura, l’esport i el patrimoni.
  • Un urbanisme més responsable.
  • Inversions als barris.

El primer tinent d’alcalde, Isidre Tenas, ha explicat l’objectiu de promoció econòmica.

Dimarts de la setmana que ve es farà el Ple extraordinari per donar compte del cartipàs municipal. Serà poc més de tres setmanes després de la investidura de Juli Fernández. L’alcalde assegura que ha trobat l’administració amb un “cert col·lapse en la contractació”, que pot fer “paralitzar l’Ajuntament”.

I com a repte inicial també hi ha la millora en la neteja dels carrers, amb una segona fase del pla de xoc per aquest estiu amb més freqüència de recollida d’escombraries, sobretot a la façana marítima.

Un dels àmbits de l’Ajuntament que està a l’expectativa del seu futur és l’IPEP, que el govern vol fer desaparèixer i transformar en una àrea interna de l’Ajuntament. Aquest canvi, però, no serà vigent encara el 2024, com s’havia assegurat fins ara.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).