Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal i la Fundació Impulsa bequen joves estudiants

Escrit per a 8 de Febrer de 2022

  • La Fundació privada Impulsa i el Consell Comarcal del Baix Empordà ofereixen beques per donar suport als estudiants més vulnerables.
  • Es poden fer les inscripcions fins al 9 de febrer.

Per segon any consecutiu, la Fundació Impulsa i el Consell Comarcal del Baix Empordà posen en marxa la Beca Impulsa, una iniciativa per donar suport als joves en situacions vulnerables i que tenen dificultats per seguir amb la formació professional. Ens ho explica Xavier Dilmé, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la igualtat d’oportunitats entre els joves de la comarca que estudien cicles formatius per accedir al mercat laboral, un cop acabats els estudis obligatoris. L’any 2021, 15 estudiants van beneficiar-se’n, però aquest any en podrien ser més.

La beca ja va donar fruits l’any passat amb els 15 primers alumnes i la voluntat d’ambdues parts és continuar aprofundint aquesta col·laboració.

Xavier Dilmé, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica

Aquesta beca ofereix uns recursos que varien segons la situació personal i acadèmica de cada sol·licitant. Les aportacions econòmiques oscil·len entre els 60 i 140 euros al mes. A més, se’ls cedeix un ordinador portàtil, reben formació en competències transversals per al creixement personal i una mentoria social al llarg del programa, per ajudar-los a detectar i afrontar els conflictes.

Per altra banda, els nois i les noies que participen en el programa han de dur a terme activitats de voluntariat social.

Inscripcions fins al 9 de febrer

Per tal de participar-hi, els centres de la comarca han de fer arribar les sol·licituds fins al 9 de febrer. Les inscripcions es registraran mitjançant una instància genèrica de la seu electrònica del Consell Comarcal.

Tota col·laboració que ajudi a millorar la formació del jovent i a trobar la sortida professional que millor li pugui anar és benvinguda i, en aquest sentit, hem d’agrair a la Fundació Impulsa la seva feina a la comarca.

Xavier Dilmé, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica

Incrementar el turisme accessible

Per altra banda, des del Consell Comarcal s’ha signat el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit. El dimecres s’indicaran quines seran les noves línies d’actuació per potenciar el turisme inclusiu. Aquest conveni ja ha estat signat prèviament amb altres municipis.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *