Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Museu del Suro i l’Oficina de Turisme reben el distintiu del pla d’accessibilitat turística del Baix Empordà

Escrit per el 16 de Gener de 2021

  • Ambdues instal·lacions palafrugellenques van rebre aquest diploma i els distintius d’usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies.
  • Per conèixer els detalls de la distinció, conversem amb el vicepresident primer i Conseller de Turisme, Xavier Dilmé.
  • També escoltem l’opinió de la Silvia Beleña de l’IPEP.

El Museu del Suro i l’Oficina de Turisme de Palafrugell van rebre el passat mes de setembre el distintiu del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, atorgat pel Consell Comarcal. Per conèixer els detalls de la distinció, conversem amb el vicepresident primer i Conseller de Turisme, Xavier Dilmé.

En primer lloc, ambdues instal·lacions palafrugellenques van rebre aquest diploma i els distintius d’usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies. Com a reconeixement a l’experiència inclusiva que ofereix i pel seu esforç i treball continu per donar un millor servei. El reconeixement consta d’un diploma i un adhesiu referent al tipus de discapacitat al que s’hagi adaptat la seva oferta. Hi ha distintius que corresponen a la discapacitat visual, auditiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies. També es va lliurar un distintiu del projecte per distingir el segell baixempordanès. Els distintius, previstos d’atorgar abans de la temporada d’estiu, van ser lliurats el passat setembre.

A continuació, escoltem a la Silvia Beleña de l’IPEP, que ens explica que suposa per a l’Oficina de Turisme de Palafrugell el distintiu d’accessibilitat.

D’altra banda, només ha estat acreditada l’Oficina de Turisme situada a la Pineda Gelia. A continuació, la Sílvia ens explica per què.

Un altre punt afegit a la distinció, és la localització de l’actual Oficina de Turisme de Palafrugell. La qual, amb l’antiga ubicació a la Sauleda, va quedar amb el temps fora de l’entrada principal.

L’objectiu principal del pla és posar en valor la comarca com a destinació turística accessible. Així com generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà. Així ens presenta el pla, el mateix conseller Dilmé.

El pla d’accessibilitat està obert a la participació de tots els establiments per tal de certificar l’accessibilitat dels visitants. A continuació, en Xavier detalla quin és el protocol per certificar l’accessibilitat turística dels establiments.

Turisme per a tothom al Baix Empordà

Durant l’acte d’entrega es van premiar empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu. D’altra banda, també es va presentar una nova publicació: Turisme per a tothom al Baix Empordà.

La publicació, recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han superat la visita de validació de l’accessibilitat per una empresa especialitzada. La publicació aglutina 25 propostes diverses de turisme inclusiu: 1 càmping, 4 hotels, 7 museus i centres d’interès, 7 oficines de turisme (d’entre elles l’Oficina de Turisme de Palafrugell), 3 platges, 2 itineraris per centres històrics i 1 ruta en bicicleta. 

El conseller ens explica com funcionarà aquest 2021 la Comissió Turística que està formada al Consell Comarcal, amb totes les branques que en depenen i la presència del sector professional.

Hem de potenciar la nostra posició com a destí de qualitat i aquest és un pas més, un objectiu a més compartit en el si de la Comissió Turística del Baix Empordà”.

Vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de turisme, Xavier Dilmé.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).