Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal i la Fundació Impulsa becaran la formació de fins a vint joves

Escrit per el 3 de Febrer de 2021

  • El conveni permetrà becar fins a vint joves de la comarca de 15 i 16 anys perquè puguin completar la seva formació.
  • L’objectiu principal de l’acord és promoure la igualtat d’oportunitats en la formació dels nois i noies.
  • Rebran un petit ajut econòmic i tindran acompanyament personalitzat.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

El 14 de gener, va tenir lloc la signatura d’un conveni entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Fundació Impulsa; La Beca Impulsa. Des dels serveis informatius de Ràdio Palafrugell, establim contacte amb Gerard Albertí, l’ambaixador de la Fundació Impulsa al Baix Empordà.

En primer lloc, el conveni permetrà becar una vintena de joves mitjançant la Beca Impulsa. Una beca que vol recolzar els joves en situacions socioeconòmiques difícils i que tenen impediments per seguir amb una formació professional.

Altrament, en Gerard Albertí presenta la Fundació Impulsa a la nostra sintonia: originària d’Osona, va ser creada fa sis anys per un grup d’empresaris, amb la intenció d’ajudar a joves en risc d’exclusió formativa quant a formació professional no becada.

L’objectiu de la iniciativa és promoure la igualtat d’oportunitats en la formació dels joves, tot aportant 20 beques a nois i noies oferint la possibilitat de seguir la seva formació professional. A continuació, en Gerard Albertí ens detalla el protocol de la Fundació Impulsa per detectar als i les joves que necessiten l’ajuda de la beca.

En la col·laboració, el Consell Comarcal aportarà la seva experiència i relació amb els centres educatius de la comarca. Així com la selecció tècnica dels candidats. Aquesta selecció serà completada per l’equip tècnic de la Fundació.

La beca ofereix als i les joves un ventall de recursos

  • Una aportació econòmica: Entre 60 i 140€ al mes.
  • Un ordinador.
  • Formació en competències transversals: els joves reben unes formacions anuals que potencien el seu creixement personal.
  • Voluntariat social: Els nois i noies becats participaran en programes de voluntariat social. Com a compromís i retorn social per l’acompanyament que reben de la Fundació Impulsa.
  • Mentoria social: Al llarg del programa, gaudiran de l’acompanyament d’una persona voluntària professionalitzada en l’àmbit i amb experiència vital, que els ajudarà a detectar i afrontar conflictes. Tot guiant-los al llarg de tot el projecte.

La signatura del conveni

En la signatura del conveni hi han estat presents Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà; Xavier Dilmé, vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica i Albert Costa, gerent de la institució.

En representació de la Fundació Impulsa hi han assistit Carles Cuyàs, president de la fundació i Gerard Albertí, ambaixador de la fundació al Baix Empordà, amb qui hem establert l’entrevista.

El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro ha assenyalat que “tot el que sigui una aposta per la formació, per aconseguir una igualtat d’oportunitats reals perquè el dia de demà ningú quedi fora del mercat laboral, ha de ser benvingut”.

En aquest sentit, ha agraït als representants de la Fundació la seva feina i que el Baix Empordà hagi estat una comarca escollida per portar a terme aquest projecte: “tot allò que suposi ajudar a les persones del Baix Empordà, el Consell Comarcal hi serà present”, ha afirmat.

D’altra banda, Xavier Dilmé com a conseller de Promoció Econòmica, ha afegit que “és una bona notícia que l’administració pública i una fundació privada puguem treballar conjuntament per un objectiu comú en bé del jovent del Baix Empordà”.

Un punt important és que per tal de desplegar el seu programa de beques al Baix Empordà, la Fundació ha comptat amb la implicació del CEO de l’empresa ESTAL: Gerard Albertí, que actua com a ambaixador de la fundació a la comarca per crear xarxes de confiança i relacions amb el teixit empresarial i institucional del municipi.

El projecte traspassa fronteres

Per concloure, la Fundació Impulsa, impulsor d’aquest projecte, ha desenvolupat aquest programa en altres comarques com Osona, Garrotxa, Berguedà o el Moianès. Aquest 2021 el municipi de Sabadell i Terrassa s’uneixen al Baix Empordà com a territoris nous on es desenvoluparà el programa.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).