Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El confinament i la salut mental dels i les joves

Escrit per el 27 d'Abril de 2021

  • Conversem amb l’Anna Sala, psicòloga clínica a l’EIPP, sobre la feina de l’equip i la seva adaptació en la pandèmia.
  • A continuació, tractem diversos aspectes relacionats amb les afectacions que el confinament ha comportat per la salut mental dels i les joves.

Al llarg del matinal de Ràdio Palafrugell vam rebre la visita de l’Anna Sala, psicòloga clínica a l’Equip d’Intervenció Precoç de Psicosi (l’EIPP) al Baix Empordà. Al llarg de la conversa, tractem diversos aspectes relacionats amb la salut mental dels joves dins del marc de l’actual crisi sanitària que arrossegui’m des de fa més d’un any.

Primerament, la psicòloga clínica comparteix quina és la feina de l’EIPP i com van haver d’adaptar aquest treball a les noves circumstàncies per la pandèmia.

“L’aïllament social és un factor de risc en la salut mental, i en els joves augmenta aquest risc”

En segon lloc, conversem amb l’Anna Sala sobre les afectacions que el confinament ha comportat per la salut mental dels i les joves. Moltes de les quals, encara s’estan manifestant en l’actualitat.

Un altre punt important és que amb el confinament, els i les joves han vist reduït el seu espai propi. A continuació, Sala ens determina de quina forma es manifesta aquest aïllament en el pacient.

“Hem treballat per buscar l’equilibiri”

Convé ressaltar que el confinament no només ha afectat al públic jove. Sala recorda que la limitació de l’espai físic i psicològic ha estat per tots els membres del nucli familiar.

En el context actual, el públic jove ha estat acusat en diverses ocasions d’ésser el responsable de l’augment dels contagis. Tot seguit, l’Anna exposa quin és el problema real que s’amaga darrere d’aquestes situacions.

Per concloure, l’Anna Sala recorda quines són les conseqüències de la pèrdua de les activitats d’oci entre el públic jove.

“Hem de cuidar els joves, perquè són el futur encara que tinguem una pandèmia. És important apropar-se, escoltar-los, sentir la seva veu i les seves necessitats. No només culpar-los i criminalitzar-los”.

Anna Sala, psicòloga clínica a l’EIPP.

A continuació, adjuntem la conversació íntegra amb l’Anna Sala, psicòloga clínica de l’equip d’intervenció precoç de psicosi (l’EIPP) al Baix Empordà.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).