Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Centre Tramuntana donarà més vida al suro

Escrit per el 16 de Març de 2021

  • El triatge de taps de suro reciclats té com a objectiu donar un nou ús al suro.
  • La nova tasca de treball al centre ha estat possible gràcies a l’acord entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Institut Català del Suro.

Ràdio Palafrugell visita les instal·lacions del Centre de Treball Especial Tramuntana, per assistir a la signatura de l’acord entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Fundació Institut Català del Suro. Un acord que farà que el Centre Tramuntana de Palafrugell doni més vida al suro a través d’un projecte d’economia circular.

A continuació, exposem els objectius de l’acord amb les declaracions del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; la vicepresidenta segona i consellera de Benestar Social i responsable del Centre de Treball Especial Tramuntana, Sílvia Romero; el president de l‘Institut Català del Suro (ICSuro) i president d’AECORK, Joan Puig; i l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer.

Sílvia Romero, Josep Piferrer, Joan Puig i Joan Manel Loureiro

Després d’una visita guiada per les instal·lacions del Centre Tramuntana, el president del CCBE Joan Manel Loureiro, ens presenta l’acord com una oportunitat per potenciar l’ocupabilitat del centre i per donar una segona vida al suro.

Un dels objectius de l’ICSuro, és treballar per les noves utilitats del suro

En aquest sentit, el president de l’Institut Català del Suro (ICSuro) i president d’AECORK, Joan Puig, declara que l’acord es troba dins la línia de responsabilitat corporativa de l’ICS.

Seguint en el mateix punt, Puig qualifica el suro com un producte referent per a l’economia circular. I l’acord, com un projecte de valor social, econòmic i ocupacional afegit.

D’altra banda, el president de l’ICSuro declara que “avui és un dia on s’obren les portes a altres possibles col·laboracions futures”.

A continuació, l’alcalde de Palafrugell Josep Piferrer, aprofita el nostre altaveu per compartir la seva satisfacció amb el projecte. A més, també ens avança que el projecte no s’atura aquí: Les possibilitats de reciclatge del suro al territori, se seguiran treballant.

Triatge dels taps de suro per fer-los un nou ús

Per concloure, comptem amb les aportacions de Sílvia Romero, responsable del Centre de Treball Especial Tramuntana. A continuació, Romero fa una valoració positiva de l’acord pel seu compromís amb l’economia circular.

Quan al triatge dels taps de suro que realitzarà el Centre Tramuntana, Romero el qualifica d’una feina dinàmica i en grup que resultarà molt positiva per l’activitat dels usuaris.

Podeu recuperar les entrevistes íntegres amb els protagonistes de l’acord que farà que el Centre Tramuntana doni més vida al suro al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).