Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal del Baix Empordà engega diferents projectes pel benestar social

Escrit per el 22 d'Octubre de 2020

  • El passat dilluns es va celebrar el ple del Consell Comarcal del Baix Empordà per presentar diversos projectes socials i solucions a problemes causats per la crisi de la COVID-19.
  • Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal, també ens presenta les diferents funcions d’aquest important òrgan administratiu.

Aquest passat dilluns, va tenir lloc el ple del Consell Comarcal del Baix Empordà. El mateix dimarts al matí, vam realitzar una entrevista a Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal. Durant la conversa, Loureiro ens avança quins projectes están en marxa per a millorar la situació de tota la població baix empordanesa. 

D’entre els diferents punts a discutir durant el ple, de nou la COVID-19 i la seva crisi van ser els protagonistes principals. En l’actualitat, el Consell Comarcal està treballant per fer més lleu la crisi sanitària i les seves respectives conseqüències econòmiques i socials.

En primer lloc, Joan Manel Loureiro ens presenta el programa que surt de la diputació de Girona En crisi; transformem la realitat. Un programa que treballarà el benestar social i el treball. “Nosaltres l’hem valorat en 210.000 € i el pensem tirar endavant a partir de ja”. Aquest programa requerirà també la subvenció de la Diputació de Girona i resultarà una bona eina de treball per als serveis socials del consell comarcal

Des de l’Institut Català de les Dones i el conveni amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, es desenvoluparan polítiques de gènere per ampliar el servei d’atenció a la dona. Un tema que, encara que no ho sembli, està directament relacionat amb la crisi de la COVID-19. Ens ho explica més detalladament Joan Manel Loureiro. 

En segon lloc, Joan Manel Loureiro ens introdueix al conveni d’ampliació dels centres encarregats del Servei Ocupacional d’Inserció per a persones amb discapacitat intel·lectual. Es realitzarà una modificació del conveni per tant d‘ampliar els dos centres responsables del servei en l’àmbit de tota la comarca; el centre Tramuntana de Palafrugell i el de Sant Feliu de Guíxols. Respecte al conveni amb Platja d’Aro, la intenció és ampliar els serveis d’atenció psicològica. 

Les tasques del Consell Comarcal del Baix Empordà

Per concloure, Joan Manel Loureiro ens presenta les diferents tasques del Consell Comarcal. Des de l’assessorament arquitectònic, fins al servei d’escombraires o els serveis socials, el Consell Comarcal s’encarrega d’oferir els serveis imprescindibles als ajuntaments més petits que no poden administrar els serveis pel seu compte.

Finalment, ens avança com durant el ple també va haver-hi una moció de rebuig de la sentència del tribunal per la dimissió del president Quim Torra. Seguidament, es van aprovar les modificacions d’ordenances i taxes del consell, que afecten directament als serveis proporcionats als ajuntaments. “Van ser modificacions de caràcter tècnic, més que de preu. Pràcticament no tenen cap repercussió econòmica”.

A continuació, podreu escoltar la conversa sencera amb Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).